Tepebaşı Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Tepebaşı Arama Kurtarma (TAK) Birimi, Sektörel Fuarcılık ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından düzenlenen NADMEX 2024 - Afet Yönetimi Fuarı ve Zirvesi'ne katıldı.

Afetlerle Mücadelede Etkin Katılım

TAK Birimi, afetlerle mücadele alanındaki çalışmalarını sürdürürken, bu alanda düzenlenen etkinliklere de katılmaya devam ediyor. NADMEX 2024, afet yönetimi ve mücadele stratejilerinin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte, Türkiye ve dünyadan uzman isimler bir araya gelerek afet yönetimi konusunda önemli tartışmalar gerçekleştirdi.

Eskişehir'de CHP'li meclis üyesi Yıldız'dan kredi kartı isyanı! Eskişehir'de CHP'li meclis üyesi Yıldız'dan kredi kartı isyanı!

TAK Birimi’nden Uygulamalı Katılım

Zirve kapsamında düzenlenen teorik ve uygulamalı faaliyetlere katılan TAK Birimi personelleri, burada gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Arama kurtarma alanındaki tecrübelerini paylaşan TAK ekibi, afet durumlarına yönelik bilgi ve becerilerini de sergiledi.

TAK Birimi 7/24 Göreve Hazır

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, TAK Biriminin olası afetlere karşı her zaman hazır olduğunu belirterek, ekibin 7/24 görev başında olduğunu vurguladı. Afet yönetimi ve arama kurtarma çalışmalarına katkı sağlayan TAK Birimi, afetlere karşı proaktif yaklaşımıyla dikkat çekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi