Susurluk'taki yağış kaza getirdi! Susurluk'taki yağış kaza getirdi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 58 ilde gerçekleştirilen geniş çaplı "Kuyu-28" operasyonu kapsamında, tefecilik ve dolandırıcılık suçları işleyen mali suç örgütlerine yönelik önemli bir operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, operasyonda 160 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Tefecilere ve Çetelere Göz Açtırılmayacak

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilere de göz açtırmayacağız" diyerek kararlılık mesajı verdi. Yerlikaya, operasyonların başarıyla sonuçlandığını ve tefecilikle mücadelede taviz verilmeyeceğini vurguladı.

58 İlde Eş Zamanlı Operasyon

Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı’nın koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri KOM ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, Adana, Antalya, İstanbul, İzmir, Bursa, Gaziantep, Erzurum, Kocaeli ve Mersin gibi büyük şehirler başta olmak üzere, 58 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendiğini bildirdi.

Tespit Edilen Suçlar

Operasyon kapsamında şüphelilerin; tefecilik, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, edimin ifasına fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarını işledikleri belirlendi.

Bakan Yerlikaya’dan Polis Teşkilatına Tebrik

Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren polis ekiplerine teşekkür ederek, "Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi. Operasyonun, halkın huzur ve güvenliği için atılan adımların önemli bir göstergesi olduğunu vurgulayan Bakan Yerlikaya, tefecilik ve dolandırıcılıkla mücadelenin kararlılıkla süreceğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi