Kira giderlerinin, stopajların, pos cihazı işletim ücretlerinin, öğrencilerin yemek maliyetlerini etkilediğine dikkat çeken Eskişehir Lokantacılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Bahar Bilen, “Bunlarla mücadele etmekteyiz.” dedi.
Eskişehir Lokantacılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Bahar Bilen, Es TV’ye yaptığı açıklamada,Eskişehir’de öğrenciler için uygun olan tantuni ve patso fiyatlarının yıllar geçtikçe yükselişine dikkat çekti. 

HÜKÜMETİN ÇÖZÜM ÜRETMESİNİ BEKLİYORUZ

Eskişehir’de öğrenciye yönelik bir hizmet sektörü olduğuna değinen Bilen, “Öğrenciye yönelik bölgeler var. Tabi prestijli caddelerin haricinde ara sokaklardaki işletmeler daha ucuz daha hesaplı. Öğrencilerimizin rahatlıkla kullanabilecekleri, beslenebilecekleri çok güzel işletmelerimiz var. Zamlarla ilgili tabi enerji maliyetlerini söylemek lazım. Biliyorsunuz, kira giderlerimiz, stopajlarımız, pos cihazı işletim ücretleri var. Ayriyaten haksız vergilerle dolmuş durumdayız. Maliyetlerimize bunlar yansıyor.  Bunlarla mücadele etmekteyiz. Dolayısıyla bunlara karşı hükümetimizinde çözüm üretmesini bekliyoruz.” dedi. 
Oda Başkanı Bilen, online sipariş firmaları bizim büyük ortaklarımız diyerek Eskişehir’e yeni gelen öğrencilere yemek siparişleri konusunda tavsiyelerde bulundu. 
Bilen: “Buradan yeni gelen öğrencilerimize bir tavsiyem olacak. Online sipariş firmaları bizim büyük ortaklarımız. Yani kazandığımız karın büyük ölçeğini onlara aktarmaktayız. Dolayısıyla bunu öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza yansıtmak zorundayız. Bunun önüne geçmek için bizzat işletmelerin telefonlarını alsınlar. Direkt işletmeden sipariş versinler. Böylelikle en azından yüzde 10-15 daha ucuza sipariş vermiş olurlar.” ifadelerini kullandı.

Eskişehir'de taksi de zamlandı! İşte yeni tarife... Eskişehir'de taksi de zamlandı! İşte yeni tarife...

ZAM YAPMA TARAFTARI DEĞİLİZ

Eskişehir’de patso gibi daha az maliyetli yemeklerin bile artık pahalı olduğunu belirten Eskişehir Lokantacılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı şunları söyledi: 
“Bu enerji maliyetleri ile ilgili bir şey. Eğer enerji maliyetleri durağana geçerse bizlerde zam yapma taraftarı değiliz. Çünkü zam yaptıkça alım gücü de düştüğü için işlerimizde düşüyor. Bu durum bizim de işimize gelmiyor. Eskişehir çok hoşgörülü bir kent. Öğrencilerini sever. Öğrenciye yönelik mutlaka alternatif bir yiyecek bulur ve öğrencilerini aç bırakmaz. Burada belediyelerimizin, aşevlerimizin, yardım kuruluşlarımızın destekleri var. Sabah kahvaltıdan akşam yemeğine kadar. Ucuz yemeklerimiz çiğköfte, tantuni, tavuk dönerler ve çorbalarımız. 40-45 liraya çorba içebilirler.Bir çorbayla da rahatlıkla karınlarını doyurabilirler.”

Kaynak: Anadolu Gazetesi - M. Anıl Aksoy