Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Gürdal Sarıkaya,  daha önce kadın kuaförlerinin pazar günleri kapalı olmaları konusunda alınan kararın, gelen talepler doğrultusunda yaz dönemi için 4 ay boyunca salı günü olarak değiştirdiklerini söyledi.
Sarıkaya, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, kendilerinin talebi doğrultusunda Valilik bünyesinde bir komisyon toplantısı yaptıklarını anımsattı. 

Komisyon toplantısına ilçelerdeki temsilcileri ile ilçe belediye temsilcilerinin de katıldığını ifade eden Sarıkaya, şöyle konuştu:

“İzin günü için salı ya da pazar gününü tercih etmelerini istedik. Oda olarak çoğunluğun sesine kulak vermek zorundayız. Salı gününü seçen arkadaşlarımızı görmezden gelmedik ve taleplerini yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla değerlendirdik. Yaz mevsimi bizim için hareketli bir dönem ve düğünlerin yoğun olduğu, yerli turistlerimiz ile gurbetçilerimizin yoğunlukla talep ettiği aylardır. Haziran, temmuz, ağustos ve eylül ayları için kadın kuaför salonları pazar günleri açık olacak ve sadece salı günleri kapalı olacaktır.” 

Eskişehir'de kayıtları başladı: Önünde kuyruklar oluştu! Eskişehir'de kayıtları başladı: Önünde kuyruklar oluştu!

KARAR YALNIZCA KUAFÖR SALONLARI İÇİN

Sarıkaya, uygulamanın sadece kadın kuaförleri kapsadığını belirterek, “Salı günleri düğün, davet veya özel günü olanlar odamızdan izin almak koşuluyla açık olacak. Erkek berberleri ve güzellik salonları 12 ay boyunca pazar günü kapalı olacak. Bu karar sadece kuaför meslektaşlarımız için geçerlidir. 1 Ekim ve 1 Haziran tarihleri arasında ise yasak devam edecek” dedi. 
Bu kararı esnafın istediğine vurgu yapan Sarıkaya, “Bakanlığın, federasyonun çıkardığı bir karar ya da oda başkanlarının bir talebi değildir. Meslektaşlarımızın imza toplayarak haftada bir gün izin talep etmeleri sonucunda federasyon başkanına bunu sunduk. Federasyon başkanımız ise bu talebi Meclise sunarak karar aldı” diye konuştu.

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Emrah KÖSE