Eskişehir'de polis dolandırıcılığa ve hırsızlığa karşı uyardı Eskişehir'de polis dolandırıcılığa ve hırsızlığa karşı uyardı

Eskişehir merkezli 18 ilde düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya üzerinden verdikleri reklamlarla yüksek kazanç vaadiyle 112 kişiyi dolandırdığı tespit edilen 40 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin kurdukları 23 paravan şirket aracılığıyla 2,5 milyar TL haksız kazanç sağladığı belirlendi.

2,5 Milyar TL'lik Dolandırıcılık

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, sosyal medya platformları üzerinden 'yüksek kazanç', 'forex kazanç', 'yatırım temsilcisi' gibi başlıklarla reklam vererek insanları dolandıran kişilere yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Şüphelilerin bilişim sistemlerini, banka ve kredi kurumlarını araç olarak kullanarak dolandırıcılık suçunu işledikleri tespit edildi.

18 İl Kapsamında Eş Zamanlı Operasyon

Operasyon kapsamında Adana, Ağrı, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bursa, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Malatya, Mersin, Osmaniye, Tekirdağ, Uşak ve Yozgat illerinde şüphelilere yönelik eş zamanlı baskınlar yapıldı. Dolandırıcıların sosyal medya reklamları ve yanıltıcı web siteleri aracılığıyla insanları kazanç vaadiyle kandırarak para yatırmalarını sağladıkları belirtildi.

112 Kişi Mağdur Edildi, 23 Paravan Şirket Kuruldu

Operasyon sonucunda, dolandırıcıların 23 paravan şirket kurarak 111 ayrı dolandırıcılık olayına karıştığı ve bu yolla 112 kişiyi mağdur ettiği ortaya çıktı. Elde edilen bilgilere göre, şüphelilerin banka hesap hareketlerinde 2023-2024 yılları arasında yaklaşık 2,5 milyar TL işlem hacmine ulaştıkları belirlendi.

Kaçmaya Çalışan Şüpheliler Yakalandı

Operasyon sırasında bir şüpheli Gürcistan’a, bir diğer şüpheli ise Yunanistan’a kaçmaya çalışırken yakalandı. Ekipler tarafından gerçekleştirilen aramalarda çok sayıda dijital materyal, başka şahıslara ait banka ve kredi kartları ile kullanıma hazır çok sayıda sim kart ele geçirildi.

Şüpheliler Adliyeye Sevk Edildi

Gözaltına alınan 40 şüpheli arasında yer alan 24 kişi Eskişehir'e getirilerek işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Diğer şüphelilerin ise bulundukları illerde adliyeye sevk edildikleri öğrenildi. Operasyonun devam ettiği ve soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi