Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun (TOSFED) düzenlediği zorlu rallide 59 ekip, 11 özel etapta kıyasıya yarıştı.

Kazanan Son Etapta Değişti

Parkur Racing adına Hyundai i20 N Rally2 ile yarışan Kerem Kazaz-Corentin Silvestre ekibi ralliyi önde bitirdi ancak son etapta fodepar yaptıkları tespit edilince 10 saniye ceza aldılar. Bu ceza ile 1.2 saniyelik farkla ikinci sıraya gerilediler. Böylece, Toksport WRT adına Skoda Fabia R5 ile yarışan Buğra Banaz-Onur Ahıskalı ekibi, Eskişehir Rallisi’ni birinci olarak tamamladı.

Üçüncülük Volkan Işık-Levent Gür Ekibine

Rallide üçüncü sırayı yine Skoda Fabia R5 ile yarışan Volkan Işık-Levent Gür ekibi elde etti. Yarış boyunca gösterdikleri istikrarlı performans ile podyumu tamamlayan ekip oldular.

Diğer Kategorilerde Kazananlar

Toplamda 44 ekibin tamamladığı rallide, farklı sınıflarda ve kategorilerde kazananlar da belirlendi:

Eskişehir'in çarşısında motosikletlerden geçecek yer yok! Eskişehir'in çarşısında motosikletlerden geçecek yer yok!
  • Sınıf N: Orçun Nural-Süleyman Terzioğlu
  • Sınıf 3: Efehan Yazıcı-Mehmet Akif Yalçın
  • İki Çeker ve Sınıf 4: Refik Bozkurt-Soner Tamer
  • Sınıf 5: Sevcan Sağıroğlu-Güray Akgün

Kadın pilotlar ve co-pilotlar arasında da başarılı performanslar dikkat çekti. Master pilotlarda Uğur Soylu, kadın pilotlarda Burcu Çetinkaya-Fabrizia Pons ekibi birinciliği elde etti.

TOSFED Ralli Kupası Zaferi Berkay Erdoğan ve Muhammed Mataracı’nın

TOSFED Ralli Kupası’nda ise Berkay Erdoğan ve Muhammed Mataracı ekibi birinciliği kazandı. İkinci sırada Ömer Gür-Aras Dinçer, üçüncü sırada Evren Olcay-Yenal Kaya ekibi yer aldı. Kategori 4’te Hakan Akman-Rahşan Umut Kara, Kategori 3’te Ömer Gür-Aras Dinçer, Kategori 2’de Berkay Erdoğan-Muhammed Mataracı, Kategori 1’de ise Faruk Sayın-Cansu Açar en hızlı ekipler oldu. Cansu Açar, ayrıca kadın co-pilotlar birincisi olarak dikkat çekti. Kadın pilotlar kategorisinde ise İbrahim Yılmaz ile yarışan Hande Erdoğan birinciliği aldı.

Kupa Töreni ve Bir Sonraki Durak: Kocaeli Rallisi

Rallinin sonunda dereceye giren sporcular, Eskişehir’deki bir alışveriş merkezi önünde düzenlenen törenle kupalarını aldı. Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın bir sonraki ayağı, 4-6 Ekim tarihlerinde Kocaeli Rallisi ile devam edecek.

Kaynak: Haber Merkezi