Eskişehir'de son zamanlarda şehir trafiğini renklendiren yeni bir ulaşım aracı dikkat çekiyor: Küçük boyutları, ekonomik yakıt tüketimleri ve pratiklikleriyle öne çıkan bu araçlar, özellikle gençler ve şehir içi ulaşımı kolaylaştırmak isteyenler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Bu arabalar neden bu kadar popüler?

Bu küçük araçların, kiralamasını yapan araç kiralama şirketi müdürü Zeki İkikol, Eskişehir’de küçük arabalara yoğun bir ilginin olduğunu belirterek şunları söyledi: “İnsanlar bu arabayı merak ediyorlar, çok ilgi gösteriyor. Aracın %100 elektrikli olması çevre dostu bir nitelik kazandırıyor.”

“Küçük araçlarımız 3 saatte şarj oluyor, 75 kilometre menzili var, 45 kilometre’de hız sınırı var” diyerek küçük araçlar için teknik bilgiler de veren İkikol, “ Bu küçük araçların sağladığı en büyük  avantajlardan biri de,  kullanıcının park sorunu yaşamamasıdır. Küçük araçlarımız, şehir içinde ulaşımı kolaylaştırıyor.” ifadelerini kullandı.

Eskişehir’in park sorununa da dikkat çeken araç kiralama şirketi müdürü Zeki İkikol: “Bu küçük araçları kullandığınız zaman, hiçbir park sorunu yaşamazsınız. Aracınızı, boyut olarak küçük bir araç olduğu için istediğiniz yere bırakabilirsiniz.”

Küçük araçların kiralama fiyatları hakkında konuşan İkikol: “Saatlik olarak 300 lira. En az 2 saat kiralama yapıyoruz. Fakat sürücülerden en az 2 yıl deneyim ve B sınıfı ehliyet istiyoruz.Bu küçük arabaları kullanmak çok eğlenceli, konforlu ve yorucu değil. Otomatik vitesli olmasından dolayı, sürücüler için kullanım kolaylığı veriyor. Herkese tavsiye ediyorum. Bu küçük araçları bir kere kullanan müşterilerimiz devamlı gelmeye başlıyor. Sadece buradaki vatandaşlarımız kullanmıyor,  Türkiye’nin her yerinden gelip bu küçük aracı kullanıyorlar.” diyerek cümlelerini noktaladı.

Eskişehir'de korkutan iddia: Cengiz Holding üretime başlıyor mu? Eskişehir'de korkutan iddia: Cengiz Holding üretime başlıyor mu?

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Emrah KÖSE