Eskişehir’de Ramazan ayı boyunca sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan balık, vatandaşlardan yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Oruç tutanların iftar menülerinde hafif ve sağlıklı bir seçenek olarak tercih ettiği balık çeşitleri, balıkçıların da yüzünü güldürüyor. Taşbaşı Çarşısı’ndaki balıkçılar, Ramazan ayında işlerin düşeceğini düşünürken beklenenin aksine satışların oldukça iyi gittiğini belirtiyor. Özellikle levrek, çupra, hamsi ve somon gibi balık türlerine rağbet gösteren vatandaşlar, iftarda daha hafif ve besleyici gıdaları tercih ettiklerini ifade ediyor. Balık satıcılarından biri, “Ramazan’da genelde kırmızı et yerine daha hafif olduğu için balık tercih ediliyor. Özellikle fırında ya da ızgarada pişirilen balıklar vatandaşın ilgisini çekiyor. Biz de satışlardan memnunuz, işlerimiz gayet iyi gidiyor” dedi. Balıkçılar Ramazan boyunca hem sağlık açısından hem de ekonomik olarak tercih edilen balığın sofralardan eksik olmaması için taze ürünleri tezgaha koymaya devam edeceklerini belirtti. Vatandaşlar ise Ramazan ayı boyunca balığın hem doyurucu hem de hafif bir alternatif olduğunu dile getiriyor.