Yaptığımız sokak röportajında verilen cevaplara göre gördük ki, orta yaş ve üzeri alışverişlerini fiziksel olarak esnaftan yaparken genç kesim ağırlıklı olarak internet alışverişlerini tercih ediyor. Bazı vatandaşlar internet alışverişini güvenilir bulmazken bazıları ise internet alışverişlerinin çok daha uygun fiyatlı olduğu görüşünde. İşte Eskişehirlilerin alışveriş tercihi...
 

DOKUNARAK, GÖREREK ALIŞVERİŞ YAPARIM

TESLİME TÜKENMEZ: Alışverişlerimi çarşıdan yapıyorum çünkü fiyatlar internete göre daha makul oluyor. İnternet alışverişine güvenmiyorum. Bir ürünü görerek, dokunarak alma taraftarıyım

Eskişehir'de duyarsız sürücü sokağı birbirine kattı! Eskişehir'de duyarsız sürücü sokağı birbirine kattı!

İNTERNET ALIŞVERİŞİ DAHA KOLAY

ESRA ŞAHİN: Genelde internetten alışveriş yapıyorum. Hem daha uygun oluyor hem de küçük bebeğim olduğu için dışarı çıkmaya uğraşmıyorum. Kampanyalar oluyor dönem dönem, onları takip ediyorum. İnternet alışverişi bildiğiniz sitelerden yaptığınız sürece güvenilir oluyor.
 

TELEFON ALDIK SALATALIK ÇIKTI

FİLİZ GECE: Ben internete güvenmediğim için esnaftan alışveriş yapıyorum. İnternet alışverişlerinde dolandırılma ihtimaliniz çok yüksek. Mesela oğlumun arkadaşı telefon almıştı ama kutudan salatalık çıktı. O yüzden güvenmiyorum.
 

PARAMIZI GERİ ALAMADIK

İSMAİL AKTEPE: Ben çarşıya gelip esnaftan alışverişimi yapıyorum. Daha önce internetten alışveriş yaptığımda aldığım ürünlerin hepsi sahte çıktı. İade ettik ama paramızı geri alamadık. O yüzden tercih etmiyorum.

Muhabir: Eray Çankaya