Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi’nde Drama Atölyesi Gerçekleşti

Çağdaş Drama Derneği ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, müze alanında yaratıcı drama çalışmalarının nasıl yapılandırılabileceğini katılımcılara aktarmayı amaçladı.

Eskişehir Valiliği vatandaşların yeni sorunlarını dinledi! Eskişehir Valiliği vatandaşların yeni sorunlarını dinledi!

Eğitmen Songül Başbuğ’un Önculüğünde Atölye Çalışması

  1. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Kongresi kapsamında, Eğitmen Songül Başbuğ’un liderliğinde gerçekleştirilen 6 saatlik atölye, katılımcılara müze objelerinden ilham alarak drama çalışmaları yapma fırsatı sundu. ETOMÜZE’de sergilenen objeler, katılımcılar tarafından kraft kağıdına yansıtılarak, müzenin yeniden yorumlanmasına olanak sağladı.

ETOMÜZE’nin “Yaşayan Müze” Anlayışıyla Yaptığı Yenilikçi Adım

ETOMÜZE Sorumlusu Hakan Kuru, atölye hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Bu etkinlik, Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi’nin, Uluslararası Müzeler Konseyi’nin (ICOM) bu yılki teması olan ‘Eğitim ve Araştırma için Müzeler’ doğrultusunda ve ‘Yaşayan Müze’ anlayışıyla Eskişehir’de bir ilke imza atmasını sağladı.”

Teşekkürler ve Katkı Sağlayan İsimler

ETOMÜZE Sorumlusu Hakan Kuru, etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan tüm katılımcılara teşekkür etti. Eğitmen Songül Başbuğ’a, Osmangazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerife Yücesoy Özkan’a, Eğitim Bilimleri Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Anılan’a, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Adıgüzel’e ve Çağdaş Drama Derneği Eskişehir Şube Başkanı Akın Keklik’e teşekkürlerini iletti.

Drama atölyesi, katılımcılara müze eğitimi konusunda yeni bir bakış açısı kazandırırken, müze alanında yaratıcı süreçlerin nasıl entegre edilebileceğini gösterdi.

Kaynak: Haber Merkezi