İki Eylül Caddesi'nde motosiklet denetimi: Ceza yağmuru! İki Eylül Caddesi'nde motosiklet denetimi: Ceza yağmuru!

Odunpazarı Belediyesi, Yenisofça Mahallesi'nde İMECE Fırını açtı. Bu yeni fırın, daha önce 75. Yıl, Emek, 71 Evler ve Erenköy Mahallelerinde yapılan fırınlara bir yenisi olarak eklendi. Yenisofçalıların talebi üzerine gerçekleştirilen açılış törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da katıldı.

Kadınların Birlikte Üretim Heyecanı

Yenisofça İMECE Fırını, mahalle sakinlerinin geleneksel yöntemlerle ekmek ve gözleme gibi hamur işleri yapabilmeleri için oluşturuldu. Açılış etkinliğinde Yenisofçalı kadınlar, birlikte ekmek ve gözleme pişirerek komşularıyla paylaştı. Başkan Kurt, kadınların fırında ekmek yaparken onlara kolaylıklar diledi.

Teşekkürler, Başkan Kurt!

Kadınlar, fırının açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Başkanımızla Halk Merkezinde bir araya geldiğimizde bu ihtiyacımızdan bahsedip fırın istemiştik. Bizim bu isteğimizi kısa sürede hayata geçirdi. Bugün de hep birlikte açılışını yapıyoruz," şeklinde konuştu. Bu hizmetin kendileri için büyük bir ihtiyaç olduğunu ifade eden kadınlar, Başkan Kurt’a teşekkürlerini iletti.

Yenisofça İmece Fırını Açıldı (10)

“Önce Kadınlar ve Çocuklar Mutlu Olmalı!”

Açılışta konuşma yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Yenisofça İMECE Fırını'nın mahalle halkına hayırlı olmasını dileyerek, "Bu köyde kadınlarla yaptığımız sohbet sırasında bir fırın istediler. Bugün de bu fırını açıyoruz," dedi. Kadınların mutluluğunun önemli olduğunu vurgulayan Kurt, "Önce kadınlar ve çocuklar mutlu olmalı, ondan sonra diğerleri mutlu olmalı," ifadesini kullandı.

Kadınların Talepleri Önemli

Başkan Kurt, Türk toplumunun ayakta durmasında kadınların rolüne dikkat çekerek, "Kadınlarımızın istediği her şeyi yapmak bizim boynumuzun borcu. İMECE fırını hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonra Yenisofça’da daha iyi ve farklı işler yaparız," dedi. Ayrıca, Yenisofça'da bir mahalle meclisi kurulmasını ve Odunpazarı Kent Konseyi ile işbirliği içinde çalışmayı önerdi.

Birlikte Daha Güçlü Olacağız

Kurt, "Ne ihtiyacımız varsa, birlikte karar verip yapalım. Çünkü faydalı olanı siz daha iyi biliyorsunuz. Biz bu noktada sizle birlikte çalışmaya hazırız," şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi