Eskişehir'deki o durağın düzeni acil sağlanmalı! Eskişehir'deki o durağın düzeni acil sağlanmalı!

Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği (ESÇEVDER) üyeleri, Alpagut ve Atalan'da kurulması planlanan siyanürlü altın ve gümüş madeni projesine karşı halkı aydınlatmak amacıyla broşür dağıttı, bilgilendirici konuşmalar yaptı.

ESÇEVDER Başkanı Sadık Yurtman önderliğinde altın ve gümüş madeni kulması planlanan bölgelerden Tepebaşı ilçesine bağlı Atalan Mahallesi’ne giden çevreciler, sö konusu madenlerin doğaya ve uzun sürede insan yaşamına verdiği zararları içeren broşürleri dağıttı.

Tepebaşı’nın Atalan, Mihalgazi’nin Alpagut mahallelerinde kurulması planlanan siyanürlü altın ve gümüş maden projesine ilişkin hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun sunumu maden ruhsatı sahibi Cengiz Holding yetkililerince 15 Ağustos Perşembe günü saat 09.00’da Alpagut’ta halka anlatılacak.

ÇED sunumu öncesi halkı bilgilendirmek amacıyla yöre halkıyla buluşan çevreciler, broşür dağıtmakla kalmadı, vatandaşa siyanür kullanılan altın ve gümüş madenlerinin bölgeye verebileceği zararları da sözlü olarak anlattı.

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Ali Naki Erdoğan