ESNAF KAN AĞLIYOR

Eskişehir Hazır Elbiseciler Odası Başkanı Nesrin Dingeç, kış sezonunun esnaf için büyük zorluklar getireceğini söyledi. Maliyetlerden söz eden Dingeç, elektrik ve doğal gaz zamları, dükkan kiraları ve ithal kumaş fiyatlarındaki artışların esnafı olumsuz etkilediğini vurguladı 

Eskişehir'de zabıta yasak tanımayanları affetmedi! Eskişehir'de zabıta yasak tanımayanları affetmedi!

KIŞ ZOR GEÇECEK

Kış sezonunun fiiliyatta açılmadığını ifade eden Dingeç, esnafın zor günler geçirdiğini ifade etti. Dingeç, “Biz hala düğün sezonunun sona kalan kıyafetlerini devam ettiriyoruz. Ben önümüzdeki kış esnaf için çok kötü geçecek kanaatindeyim. Şu anda fiyatlar çok yüksek. İstanbul’da üreticiler üretmeme kararı alıyorlar. Çünkü hem işçilik maliyetleri hem kumaşların ithal olmasından dolayı pek çok esnaf kışlık mala girmeyi düşünmüyor açıkçası. Ya da çok az miktarda alacaklar. Herkes kış için hazırlığını yapmaya çalışıyor. Biliyorsunuz arka arkaya gelen elektrik zamlarını, doğal gaz zamlarını, dükkan kiralarını. Artı bizim en büyük sorunumuz stopaj. Dolayısıyla esnaf kan ağlıyor. Biz Ahilik kültüründen geldiğimiz için daha kanaatkar davranıp iyi şeyler düşünmeye çalışıyoruz ama maalesef ortam kötü. Ama bu kış biraz zor geçecek gibi geliyor esnaf açısından” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ BİZE SAHİP ÇIKSIN

Ahilik Haftası dolayısıyla vatandaşlara küçük esnafı tercih etmesi tavsiyelerinde bulunan Dingeç, “Çünkü bizim en büyük sorunlarımızdan biri AVM’lerle rekabet. Ayrıca 7 gün devamlı çalışmak zorundayız. Yanımızda elemanlar çalıştıramıyoruz. Hepimiz küçük aile işletmeleriyiz. Dolayısıyla dinlenecek bir günümüz bile yok. Tüketicilerimiz bize sahip çıksınlar” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi