29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen oryantiring ve şifre çözme oyunu, farklı yaş gruplarından oluşan ekiplerin katılımıyla renkli anlara sahne oldu. Gençler, kurgu bir evrende zaman yolculuğu yaparak çeşitli görevleri tamamlamak için parkuru gezdiler.

Tarihi ve Kültürel Öğelerin Keşfi

Etkinlikte, Odunpazarı’nın tarihi ve kültürel öğeleri keşfedildi. Katılımcılar, mitoloji, teknolojik araç kullanımı ve sanat gibi konularla ilgili eğlenceli bulmacalar çözerek vakit geçirdiler. Ekipler, Kibele, Frig Şapkası, Ezop, Gordion Düğümü ve İskender gibi kente dair iz bırakmış karakterlerin bilgilerini topladı.

Eskişehir'de telefoncular da şaşkın: Hepsi aynı! Eskişehir'de telefoncular da şaşkın: Hepsi aynı!

Eğlenceli İpuçları ve Katılımcı Yorumları

Etkinliğe katılan gençler, “Birbirinden eğlenceli ipuçlarıyla oyunu çözmeye çalıştık. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye böyle güzel bir oyunda bizleri buluşturduğu için teşekkür ederiz” şeklinde yorumda bulundular.

Sürpriz Ödüller ve Fiziksel Aktivite

100'den fazla katılımcının yer aldığı “Hazine Avı - 2 Fısıltılar”da 20 ekip, hem spor yapma imkânı buldu hem de öğrenmenin keyfini çıkardı. Etkinliğin sonunda, tüm ipuçlarını toplayan katılımcılara sürpriz ödüller verildi. Böylece gençler, unutulmaz bir bayram kutlaması deneyimlemiş oldu.

Kaynak: Haber Merkezi