Eskişehir'deki tarihi su kuyusu halen kullanılıyor Eskişehir'deki tarihi su kuyusu halen kullanılıyor

Eskişehir’de geleneksel lezzetlerden biri olan mercimekli mantı, kilosu 320 TL’den satışa sunuluyor. Mantı satan esnaflar, el açması mantının yapımının zahmetli olması nedeniyle özellikle çalışan kesimin hazır mantıyı tercih ettiğini belirtiyor. Etli mantıya kıyasla hem ekonomik hem de farklı bir tat sunan mercimekli mantı, son dönemde daha fazla talep görmeye başladı. Özellikle vejetaryen veya hafif beslenmek isteyenler, mercimekli mantıyı tercih ediyor. Esnaf mercimekli mantının daha fazla kişi tarafından tercih edilmeye başladığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Mantı yapmak zahmetli bir iş. Hamuru açmak, tek tek kapatmak, iç harcını hazırlamak derken saatler sürüyor. Çalışan insanlar için bunu yapmak çok zor olduğu için hazır alıyorlar. Biz de taze günlük üretim yaparak müşterilerimize sunuyoruz” Esnaf, talebin her geçen gün arttığını ve fiyatların malzeme maliyetlerine bağlı olarak değişebileceğini belirterek mercimekli mantının hem ekonomik hem de besleyici bir alternatif olması nedeniyle tercih edildiğini söylüyor. Etli mantıya göre daha hafif olan bu lezzet, Eskişehir’de birçok mantı dükkanında ve esnaf lokantasında bulunabiliyor.

Muhabir: Ali Çalık