Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Ali Mücahit Destici, basın açıklamasında katiller için idam cezası talep etti.

Eskişehir'in merkezindeki sorun için acil çözüm bekleniyor! Eskişehir'in merkezindeki sorun için acil çözüm bekleniyor!

Narin'in Ölümü Tüm Türkiye'yi Yasa Boğdu

Yaklaşık 3 hafta süren arama çalışmalarının ardından küçük Narin'in cansız bedenine ulaşılması, tüm Türkiye'de derin bir üzüntü yarattı. Basın açıklamasında konuşan Alperen Ocakları İl Başkanı Destici, olayın toplum vicdanında onarılması güç yaralar açtığını vurguladı. Destici, "Şehit liderimiz Muhsin Başkanımızın da dediği gibi, çocuklara yönelik suçlarda idam cezası verilmelidir" diyerek tepkisini dile getirdi.

"Adaleti Mahkemelerde Arıyoruz"

Destici, sosyal medyada yaşanan tartışmaların, adalet sisteminde bazı eksikliklerin olduğunu ortaya koyduğunu savundu. "Adaleti devletin mahkemelerinden değil, cezaevlerinden beklemek yanlış. Biz adaleti mahkemelerimizden istiyoruz" şeklinde konuştu. Ayrıca, çocukların İslam peygamberi Hz. Muhammed'in emaneti olduğunu belirterek, onları korumanın toplumun en önemli sorumluluklarından biri olduğuna dikkat çekti.

"Her Zaman Sert Tepki Verdik"

Alperen Ocakları olarak çocuklara yönelik istismar suçlarına karşı her zaman sert tepki verdiklerini belirten Destici, daha önce 2 milyon imza toplayarak idam cezasının geri getirilmesi için TBMM'ye sunulan teklifi hatırlattı. Cumhurbaşkanı'nın da bu teklife olumlu baktığını ifade eden Destici, "Bu uğurda yapılacak her türlü çalışmaya destek vereceğiz" dedi.

"Katiller Darağacında Sallandırılmalı"

Destici, Narin cinayetinin ardından idam cezasının bir an önce getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Allah'ın emrettiği kurallara uymak, İslam toplumları için kurtuluş reçetesidir. Bir masumun canına kıyanlar darağacında sallandırılmalıdır" ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak: Haber Merkezi