Son olarak, “Evde Temizlik” hizmetini başlatan belediye, 65 yaş ve üstü, engelli ve ekonomik durumu yetersiz olan vatandaşların evlerinde ücretsiz temizlik hizmeti sunmaya başladı.

İhtiyaçlara Yönelik Projeler
Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların taleplerine yönelik projeleri hayata geçirerek sosyal belediyecilik anlayışının en güzel örneklerini sergiliyor. “Evde Temizlik” hizmeti, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan incelemeler sonucunda ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen kişilerin evlerini kapsamaktadır. Bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların evleri titizlikle planlanarak temizleniyor.

Eskişehir'de bugün hava durumu (13 Ekim 2024 Pazar) Eskişehir'de bugün hava durumu (13 Ekim 2024 Pazar)

Hizmetten Memnuniyet
Erenköy Mahalle sakini Arife Kızılkılınç, bu hizmetten faydalanarak yaşadığı mutluluğu ifade etti. Kızılkılınç, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi böyle bir hizmet sunduğu için çok mutluyum. Temizlik ekipleri geldi ve evimi pırıl pırıl yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ayşe Ünlüce’ye bu hizmeti başlattığı için teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Ünlüce’den Açıklama
Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, yıllardır verilen evde bakım hizmetinin vatandaşlar arasında büyük memnuniyet yarattığını belirtti. Başkan Ünlüce, “Sosyal belediyecilik anlayışımız ile verdiğimiz en değerli hizmetlerden birisi bakıma muhtaç vatandaşlarımıza sunduğumuz bakım hizmetiydi. Vatandaşlarımızı düzenli periyotlarla ziyaret ederek kişisel bakımlarını alanında uzman personelimizce gerçekleştiriyorduk. Bu ziyaretler sırasında evde temizlik talebi de sıklıkla iletiliyordu. Sosyal Hizmetler Dairemiz, Ekim ayı itibariyle bu hizmeti başlattı. İhtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımızın yanındayız ve bir telefon kadar uzağındayız.” dedi.

Başvuru Bilgisi
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Evde Temizlik” hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların 0530 774 06 08 numaralı telefondan başvuruda bulunabileceklerini duyurdu.

Editör: Volkan Kılınç