Şehirdeki sahnelerde birbirinden farklı tiyatro oyunları ve çocuk etkinlikleri ile dolu bir ay yaşanacak. Hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap eden oyunlar, Eskişehirlilere keyifli anlar yaşatmayı hedefliyor.

Tepebaşı Sahnesi’nde "İçerdekiler" ve "Yaban Arısı" Sahnelenecek

Ekim ayında Tepebaşı Sahnesi (Haller Gençlik Merkezi) tiyatroseverleri ağırlayacak. 8 Ekim Salı ve 9 Ekim Çarşamba günleri saat 20.00’de "İçerdekiler" adlı oyun sahnelenecek. Ardından 15 Ekim Salı günü ve 16 Ekim Çarşamba günü yine saat 20.00’de "Yaban Arısı" tiyatroseverlerle buluşacak.

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda "Lüküs Hayat" Coşkusu

Ekim ayının başında, 4, 5 ve 6 Ekim tarihlerinde saat 20.00’de ve 6 Ekim Pazar günü saat 18.00’de, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda "Lüküs Hayat" adlı müzikal sahnelenecek. Türk tiyatrosunun klasiklerinden olan bu eser, sanatseverler tarafından büyük bir ilgiyle bekleniyor.

Çocuklar İçin Eğlenceli Oyunlar: "Ben de Uçabilirim" ve "Geçmem Gerek"

Çocuklar için de dolu dolu bir program hazırlandı. 10 Ekim Perşembe gününden başlayarak, 11, 12, 17, 18, 19 ve 25 Ekim tarihlerinde "Ben de Uçabilirim" adlı çocuk oyunu sahnelenecek. Ayrıca 30 Ekim Çarşamba günü "Geçmem Gerek" adlı bir diğer çocuk oyunu minik izleyicilerle buluşacak. Her iki oyun da Eskişehirli çocuklara eğlenceli ve öğretici anlar yaşatmayı hedefliyor.

"Düdüklüde Kıymalı Bamya" Ekim Ayına Damga Vuracak

Ayın ilerleyen günlerinde, 22 Ekim Salı ile 31 Ekim Perşembe günleri arasında saat 20.00’de, yine Tepebaşı Sahnesi'nde, "Düdüklüde Kıymalı Bamya" adlı komedi oyunu izleyicilerle buluşacak. Ekim ayının finali bu eğlenceli oyunla yapılacak.

Bu hafta vizyona girecek filmler Bu hafta vizyona girecek filmler

La Nona ve Süper Babaanne Sahne Alacak

19 Ekim Cumartesi ve 20 Ekim Pazar günlerinde saat 20.00’de, "La Nona" ve "Süper Babaanne" prömiyerleriyle Eskişehir tiyatro sahnelerini renklendirecek. Aynı oyun, 25, 26 ve 27 Ekim tarihlerinde de tekrar sahnelenecek.

Sanatseverler İçin Kaçırılmayacak Fırsatlar

Eskişehir, her yaşa hitap eden zengin tiyatro ve sanat etkinlikleriyle Ekim ayında da dopdolu olacak. Özellikle aileler, çocuk oyunlarına gösterilen yoğun ilgiden memnuniyet duyarken, yetişkinler de komedi ve dram türündeki oyunlarla keyifli zaman geçirecek.

Kaynak: Haber Merkezi