Okulların açılmasına sayılı günler kala veliler kırtasiye masraflarından dolayı kara kara düşünüyor. Fiyatların geçen yıla oranla yüzde 100’e yakın artış gösterdiğini belirten Esnaf Oğuzhan Güneş, öğrencilerin artık geçen yıldan kalma defterlerin boş yapraklarını kullandığını söyledi.

İşte 17 Eylül Salı Euro fiyatları! İşte 17 Eylül Salı Euro fiyatları!

Velilerin kırtasiye telaşı başladı. Geçen yıl ortalama ürünlerle  bin ila bin 500 liraya dolan çantalar bu yıl 2 bin 500 ila 3 bin liraya doluyor. Ürünlerin kaliteleriyle birlikte fiyatların daha da artacağının  altını çizen Esnaf Oğuzhan Güneş, “Geçen yıla oranla yüzde 100 civarında bir artış oldu birçok üründe. Bize liste geliyor. Markadan markaya ürünler ve fiyatlar değişiyor ama orta halli bir listeyi hazırladığımızda geçen sene bin lira ile bin 500 lira arasındaydı. Bu yıl 2 bin 500 lira ile 3 bin lira arasında değişiyor” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETLİ NASIL ALABİLİR?

Vatandaşın alım gücünün düştükçe satışların da düştüğünü vurgulayan Güneş, “Alım gücü olmadığı zaman vatandaş 2 tane silgi alacaksa, 1 tane alıyor. Onun da en ucuzunu alıyor. 2 tane defter alacaksa, 1 tane alıp arkalı önlü kullanıyor. Bir asgari ücret 17 bin lira. Ev kirası 10 – 15 bin lira oldu. Bu insan ne yapabilir? İki kişi çalışıyorsa eve giren para 30 bin lira. 15 bin lira kira veriyorsa, 20 bin liraya bu insanlar nasıl geçinebilir? İster istemez ‘geçen yıldan defter vardı. Onun kalan yapraklarını kullanayım. Geçen yıldan kalan kalemin yarısı vardı. Onu kullanayım’ diyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: Anadolu Gazetesi - M. Anıl Aksoy