1 Temmuz itibari ile başlayan Motorlu Taşıtlar Vergisinde (MTV) ikinci taksit ödemeleri için son gün ise 31 Temmuz.  Ödemesini yapmayan vatandaşlar, her ay için yüzde 4,5 gecikme faizi ile karşı karşıya kalacaklar.

ÖDEME NASIL YAPILIYOR?

Motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri artık e-Devlet sistemi üzerinden de kolayca gerçekleştirilebiliyor. Mükellefler, e-Devlet'e giriş yaparak "motorlu taşıtlar vergisi sorgulama" hizmetiyle önce bilgilerini dolduruyorlar. Bu bilgilerin doldurulmasıyla birlikte "öde" butonu aktif hale geliyor ve son adımda ödeme işlemi tamamlanabiliyor.

Ödemeler, dijital vergi dairesi, PTT ve banka sitelerinden yapılabiliyor. Ayrıca, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın ve bankaların web siteleri üzerinden de ödemeler gerçekleştirilebiliyor. Vergi daireleri, bankalar ve PTT şubeleri de ödeme noktaları arasında yer alıyor.

Bakan Şimşek: İstikrarı kararlılık sürdürüyoruz Bakan Şimşek: İstikrarı kararlılık sürdürüyoruz

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ikinci taksit ödemesinin 31 Temmuz gün sonuna kadar yapılması gerekiyor. Bu tarihe kadar ödemesini yapmayan mükellefler, gecikme faizi ile karşı karşıya kalacaklar.

Verginizi ödeyebileceğiniz anlaşmalı bankaların listesi için tıklayınız.

Ödeme için tıklayınız.

Muhabir: Ali Çalık