Eskişehir'deki fırın şaşırttı: Bu kez zam değil indirim! Eskişehir'deki fırın şaşırttı: Bu kez zam değil indirim!

Eskişehir Lokantacılar ve Esnaflar Odası Başkanı Bahar Bilen, et piyasasındaki fiyat farklılıklarına dikkat çekerek vatandaşları düşük maliyetli etlere karşı uyardı. Bilen, piyasanın ulusal olarak belirlendiğini dile getirerek, “Fiyatlarımız haftalık olarak açıklanıyor. Düşük maliyetli etlere itibar etmemek, her zaman dikkatli olmak lazım. Vatandaşlarımızın bu konuda uyanık olması gerekiyor. Küçük esnaf, mahalle ve sokak kasaplarının böyle bir şeye teşebbüs edeceğini çok sanmıyorum. Bu durum, merdiven altı üretimi de teşvik ediyor. Bazı duyarsız kişiler bu yola eğilim gösterebilir. Bu konuda dikkatli olunması gerekiyor. Büyük zincir marketler daha sıkı denetlenmeli diye düşünüyorum. Çünkü fiyatlardaki düşüşleri daha çok bu büyük marketlerde görüyoruz. Bizim yerel kasaplarımız bu fiyatlara mal edemiyor, çünkü fiyatlar haftalık olarak belli oluyor. Bu yüzden Tarım ve Orman Bakanlığı görevini yapmalı ve denetimleri sıklaştırmalı. Geçen Perşembe İç Anadolu Bölgesi'nde dana karkas et fiyatı 330 lira olarak belirlenmişti. Bunun zayiatı, bel kemiği vesaire derken, kıyma fiyatı 450-500 liranın altında olmamalı. Sağlıklı bir kıyma, normal kasaplarda 500 lira civarında satılıyor ve yağ oranına göre fiyatlar değişiyor. 500 liranın altındaki kıymalara şüpheyle yaklaşmalıyız. Biz kasaplar bu fiyatlara satamıyoruz, ancak zincir marketler nasıl bu fiyatlara çekiyor, bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: ALİ ÇALIK