Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in asgari ücretin düşük olmadığını dile getirmesinin ardından düşüncelerini sorduğumuz Eskişehirliler, “Asgari ücret şayet yüksekse aynı ücretle kendileri 1 ay geçinsinler. Halkın içine girip toplumun yaşadığı zulmü görsünler” diyerek isyan etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında Türkiye’deki asgari ücretin düşük olmadığını ve gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek ücret olduğunu dile getirdi. Bakan Şimşek’in açıklamasının ardından pek çok siyasi ve kuruluşlar tepki gösterdi. Eskişehir’de düşüncelerini sorduğumuz vatandaşlar da yapılan açıklamaya karşı düşüncelerini dile getirirken, asgari ücretin düşük olduğunu ve geçinemediklerini vurguladı. 

EN AZ 30 BİN TL OLMALI

Coşkun Hadak: “Asgari ücret şayet yüksekse aynı ücretle kendileri 1 ay geçinsinler. Evinin elektriğini, suyunu ödesin. Şu anda en az 25-30 bin TL olmalı. Hamamyolu’na gidip vatandaşların 5 TL’ye bir çay içmek için nerelerde olduğunu görsünler. Gelip bir halkın arasına girsinler ve sonra gereğini yapsınlar.”

İNSANLAR REZİL HALDE

19 Eylül Euro fiyatları 19 Eylül Euro fiyatları

Zeynep Güneş: “Çok yanlış işler var. İnsanlar geziyor diyorlar ama böyle buralarda boş boş geziyoruz. Sonra geri dönüyoruz. Millet rezil halde. Asgari ücretle mümkün değil geçinmek. Madem öyle asgari ücretle gelip kendileri geçinsinler bakalım nasıl oluyormuş.”

HALKIN İÇİNE GİRSİNLER

Tuncay Delli: “Adı üstünde asgari ücret en düşük ücret demek. İnsanların alabileceği en düşük ücret. Bu ücretin fazla olduğunu düşünüyorsa orada yanılıyor. Halkın içine girsinler, toplumun yaşadığı zulmü görsünler ondan sonra az mı çok mu olduğunu görürler. Kesinlikle asgari ücrete ara zam yapılmalı.”

10 TANE MAAŞ ALIYORLAR

Seyit Hasgül: “Bunları söyleyenler 10 tane maaş alıyorlar. Tabii herkes de peynir, ekmek yemesin, arabaya binmesin. Asgari ücretli geçinemese bir tepki ortaya koyar, bir şey yapar. Demek ki geçinebiliyorlar. Daha beter olsun. Mazot 45 TL şu an, 100 TL olsun. İşe yürüyerek gitsinler.”

Kaynak: Anadolu Gazetesi - Berivan Halis