Teknolojinin gelişimiyle hayatımıza giren sosyal medya mecraları günümüzde milyonlarca kullanıcıya sahip. Uzmanların görüşlerine göre ise sosyal medya insanların kendilerini gizleyebildiği bir ‘perde’. Toplumun dayattığı güzellik standartlarına göre veya beğeni kazanmak için hayatının sadece belli bir bölümünden paylaşımlar yapan kullanıcılar akıllara şu soruyu getiriyor: Sosyal medya gerçeği yansıtıyor mu? İşte vatandaşların konuya ilişkin yorumları…

OLMAK İSTEDİĞİMİZ KİŞİYİ GÖSTERİYORUZ

TALA BAKIR: Bence gerçeği yansıtmıyor. Sosyal medya da herkes mutlu, kimsenin bir derdi yok ama gerçek hayat öyle değil maalesef. Olmak istediğimiz kişiyi gösteriyoruz aslında sosyal medyada.

ANI YAŞAMIYORLAR

HAKAN EKŞİ: Güvenilir olduğunu düşünmüyorum. Çoğu paylaşım gerçek değil. Öncelikle sosyal medya da bu kadar aktif olan ve mutlu yaşamını paylaşan bir kişinin gerçekten mutlu olabileceğine inanmıyorum. Anı yaşamıyor çünkü.

EĞİTİM SEVİYESİYLE ALAKALI BİR DURUM

TEVFİK AKTEPELİ: İnsanlar sosyal medyada kendilerini iyi gösterecek bir yaşam yaratıp onu sunuyorlar. Eğitim seviyesinin düşük olmasına yoruyorum ben bu durumu. O nedenle gerçeği yansıttığını düşünmüyorum.

SOSYAL MEDYA GÖSTERİŞ

BİRKAN DÖNMEZ: Sosyal medyanın gösteriş olduğunu düşünmüyorum. İlgi çekmek için veya önce kendilerine böyle güzel bir hayat yaşadıklarına inanmak için gerçek dışı paylaşım yapıyorlar bence.

Muhabir: Ali Çalık