Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 yılı ziyaretçi verilerini açıkladı Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 yılı ziyaretçi verilerini açıkladı

Gençlere yönelik Aile ve Gençlik Fonu projesi kapsamında yürütülen bu çalışmayla evlilik desteklerine erişim daha da kolaylaştırılıyor.

Evlilik Kredisine Hızlı ve Kolay Başvuru İmkanı

İlk olarak deprem bölgesindeki illerde pilot uygulaması başlatılan ve ardından yurt genelinde genişletilen Aile ve Gençlik Fonu projesi, yeni bir adımla daha geniş kitlelere ulaşıyor. Bakanlık, evlenmek isteyen gençlerin “evlilik kredisine” kolayca başvurabilmesi için ailegenclikfonu.aile.gov.tr adresinde bir internet sitesi oluşturdu. Bu site sayesinde başvurular hızlı ve pratik bir şekilde yapılabilecek.

Başvuru Rehberleri ve Eğitim İçerikleri Sitede Yer Alıyor

Yeni web sitesinde, evlilik kredisi ile ilgili haberler, başvuru kılavuzları ve duyurular yer alıyor. Ayrıca, genç çiftler için uygulamalı başvuru gösterimi ve başvuru ekranına kolayca yönlendiren bağlantılar da mevcut. Başvuru koşulları ve proje kapsamı gibi detaylı bilgiler de sitenin ilgili bölümlerinde bulunuyor.

Çiftler İçin Eğitim Destekleri

Site ayrıca, evlenecek çiftlerin karşılaşabilecekleri risklere karşı önlem alabilmeleri ve sahip oldukları kaynakları daha iyi yönetmeleri için çeşitli eğitim içerikleri de sunuyor. Aile Eğitim ve İletişimi, Hukuk, İktisat, Medya ve Sağlık gibi alanlarda bilgiler içeren Evlilik Öncesi Eğitim Programı, genç çiftlere rehberlik etmeyi amaçlıyor.

Sosyal Yardımlar Dijital Platformlarda

Bakanlık, daha önce de sosyal yardım başvurularını e-Devlet platformuna taşımıştı. Yakın zamanda da Sosyal Hizmet Başvuru Rehberi, Dijital Aile ve Aile Destek Mobil gibi uygulamaları online ortama taşıyarak vatandaşların bu hizmetlere daha kolay erişimini sağlamaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi