Türkiye'de yat limanı sayısında artış Türkiye'de yat limanı sayısında artış

Yapılan açıklamada, bu tür sahte iletilerin artış gösterdiği ve dolandırıcılık girişimlerinin tespit edildiği bildirildi.

Sahte E-postalar ve Dolandırıcılık Girişimleri

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan duyuruda, bazı ulusal medya organlarında çıkan haberler ve Başkanlığa yapılan başvuru ve şikayetlerden, mükelleflere Başkanlık adına sahte e-posta gönderildiği belirtildi. Bu e-postalarda, vergi borcu olduğu iddia edilerek, Başkanlığın Dijital Vergi Dairesinin internet sayfasının (https://dijital.gib.gov.tr) kopyalanarak oluşturulan sahte bir siteye yönlendirme yapıldığı ifade edildi.

Uyarı ve Önlemler

Başkanlık, bu sahte e-postaların dikkate alınmaması ve itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Vatandaşların bu tür iletilere karşı dikkatli olmaları ve şüpheli durumlarla karşılaştıklarında gereken önlemleri almaları önem arz ediyor.

Bilgi Almak için İletişim

Mükelleflere, sahte e-posta aldıklarında bilgi almak için Vergi İletişim Merkezini (VİMER-189) aramaları önerildi. Bu şekilde, vatandaşlar doğru ve güvenilir bilgiye ulaşarak, dolandırıcılık girişimlerine karşı önlem alabilecekler. Gelir İdaresi Başkanlığı, vatandaşların güvenliğini sağlamak adına çalışmalarını sürdüreceklerini duyurdu.

Kaynak: Haber Merkezi