Diyanet açıkladı: Hac kayıtları için müjde! Diyanet açıkladı: Hac kayıtları için müjde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde hayata geçirilen "Gönül Elçileri" projesi, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kapsamında düzenlenecek üst düzey yan etkinlikte tüm dünyaya tanıtılacak. Bu etkinlik, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından New York’ta gerçekleştirilecek BM 79'uncu Genel Kurulu çerçevesinde düzenlenecek ve Bakanlık tarihindeki ikinci yan etkinlik olacak.

Yan Etkinliğin Teması: Gönül Elçileri Projesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, daha önce "sosyal refahın adil paylaşımı" temalı bir yan etkinlik düzenlemişti. Bu yıl ise etkinliğin teması, Emine Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen "Gönül Elçileri" projesi olacak. Yan etkinlik, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın ev sahipliğinde ve Emine Erdoğan’ın himayelerinde, UNICEF Genel Merkezi’nde "Bir Denizyıldızı Hikayesi: Gönül Elçilerine Küresel Davet" başlığıyla düzenlenecek.

Koruyucu Aile Hizmetinde Küresel Seferberlik Çağrısı

Etkinlikte, koruyucu aile hizmetlerinin sağlıklı toplumların devamına olan etkisi üzerinde durulacak. Türkiye’de başarıyla uygulanan ve özellikle Türk cumhuriyetleri ile Afrika ülkeleri tarafından büyük ilgi gören koruyucu ailelik modeli ve uygulamaları hakkında bilgi ve tecrübeler aktarılacak. Ayrıca, koruyucu aile hizmetleri konusunda küresel anlamda bir seferberlik çağrısı yapılacak.

Gönül Elçileri Projesinin Amacı ve Etkileri

2012 yılında başlatılan Gönül Elçileri projesi, tüm çocukların sevgi ve güven ortamında büyüme hakkına sahip olduğunu vurguluyor. Proje, koruyucu ailelik sistemi ile çocukların hayatını olumlu yönde değiştirebilecek bir dokunuş sunmayı hedefliyor. Devlet ve ailelerin iş birliğiyle yürütülen bu gönüllülük projesi, aile bakımından yoksun çocukların yetiştirilme sorumluluğunu paylaşarak her çocuğa sevgi dolu bir yuva sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak: Haber Merkezi