Sağlık açısından faydalarıyla bilinen bu meyve, pazar tezgahlarında yerini aldı ve hızla tüketilmeye başlandı.

Şifa Kaynağı Hünnap

Diyabet, karaciğer rahatsızlıkları ve kanser türleri gibi birçok sağlık problemine olumlu etkileri olduğu bilinen hünnap, Kütahya halkı tarafından büyük bir talep görüyor. Hünnap meyvesinin, içerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirdiği, bu nedenle de özellikle sağlık açısından tercih edildiği belirtiliyor.

Pazarda Kilosu 50 TL

Kütahya’daki semt pazarlarında satışa sunulan hünnap meyvesi, kilosu 50 TL’den alıcı buluyor. Pazar tezgahlarına yeni gelen bu şifalı meyve, her yaştan insanın ilgisini çekerken, satışların artması bekleniyor.

26 Eylül Perşembe dolar fiyatlarında son durum! 26 Eylül Perşembe dolar fiyatlarında son durum!

Yurt Dışına İhracat Hedefi

Kütahya Pazarcılar Odası Başkanı Hakan Akdaş, Simav’da yetiştirilen hünnap meyvesinin daha geniş alanlarda üretiminin artırılması için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Akdaş, “Hedefimiz, bu değerli meyveyi yurt dışına ihraç ederek Simav’ın adını dünyaya duyurmak” şeklinde konuştu. Üreticilerle birlikte hünnap tarımını daha da yaygınlaştırmayı planladıklarını ifade eden Akdaş, bu meyvenin hem sağlık hem de ekonomik anlamda bölgeye katkı sağlayacağını söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi