Gürz-20” adı verilen operasyonda, PKK/KCK-PYD/YPG bağlantılı olduğu tespit edilen 176 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından paylaşarak, milletin huzuru ve güvenliği için son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelenin süreceğini vurguladı.

31 İlde Koordineli Operasyon

Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen operasyon, 31 ildeki İl Emniyet Müdürlüklerince gerçekleştirildi. Operasyon düzenlenen iller arasında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Elazığ, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kars, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Nevşehir, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tunceli ve Van yer aldı.

Şüphelilerde Terör Örgütü Bağlantısı Tespit Edildi

Yakalanan şüphelilerin terör örgütleri içinde aktif olarak faaliyet gösterdikleri, terör örgütlerinin gençlik yapılanmasında bulundukları ve örgüte finans sağladıkları belirlendi. Ayrıca, bazı şüphelilerin sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları ve yasa dışı gösterilere katıldıkları tespit edildi. Bu gösterilerde, yol kapama, lastik yakma ve molotofkokteyli atma gibi eylemler gerçekleştirildiği bildirildi.

Operasyonda Ele Geçirilen Malzemeler

“Gürz-20” operasyonlarında çok sayıda ruhsatsız tabanca, ruhsatsız av tüfeği ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, terör örgütüne ait dokümanlar ve dijital materyaller de güvenlik güçlerince toplandı. Operasyonun, terör örgütlerinin finansal ve lojistik desteğini zayıflatmaya yönelik olduğu vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenlik toplantısı düzenledi Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenlik toplantısı düzenledi

Bakan Yerlikaya’dan Kararlılık Mesajı

Operasyonun ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz,” ifadelerine yer verdi. Bakan Yerlikaya, operasyonların süreceğini belirterek güvenlik güçlerinin teröre karşı kararlılıkla çalıştığını vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi