Bu süreçte, özellikle asayiş ve terör içerikli paylaşımlar öne çıktı.

Suç Unsurları Tespit Edildi

Bakanlık, siber devriyeler tarafından yapılan incelemeler sonucunda 2 bin 705 asayiş, 1.184 terör, 383 güvenlik, 84 siber suç, 95 narkotik, 70 kaçakçılık ve 497 diğer suçlara dair paylaşımlar tespit etti. Bu kapsamda suç teşkil eden paylaşımların detaylı incelemeye alındığı bildirildi.

Bakan Yerlikaya’dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, siber suçlarla mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurgulayarak, "Siber devriyelerimiz, sanal dünyada da suçluların peşinde. Sosyal medyada, özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi hedef alan zararlı içeriklere göz yummayacağız" dedi.

7/24 Kesintisiz Takip

Bakan Yerlikaya, açıklamasında siber devriyelerin 7/24 iz takibi yaparak suç önleyici faaliyetlerine devam edeceğini belirtti. Toplumu zehirleyen sapkın içeriklerle mücadelede hiçbir taviz verilmeyeceğini dile getirerek, toplumun dijital ortamda güvenliği için çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydetti.

İçişleri Bakanlığı’nın bu sıkı denetimleri, özellikle sanal ortamlarda işlenen suçların üzerine kararlılıkla gidildiğini bir kez daha gösterdi. Siber devriyelerin etkili denetimleri sayesinde, internet ortamında suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması hız kazanıyor.

TSK’dan PKK’ya ağır darbe: Irak’ın kuzeyine hava harekâtı TSK’dan PKK’ya ağır darbe: Irak’ın kuzeyine hava harekâtı

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1846413611490570676

Kaynak: Haber Merkezi