“Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmaların kararlılıkla devam ettiği belirtildi.
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden Açıklama
İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, son dönemde ortaya atılan iddialara yönelik bir açıklama yaptı. Açıklamada, Öcalan’ın “silah bırakma ve örgütün kendisini feshetme çağrısı” karşılığında devletle herhangi bir anayasal veya yasal değişiklik pazarlığı yapıldığı iddialarının kesinlikle doğru olmadığı vurgulandı.
“Terörsüz Türkiye” Hedefi Kararlılıkla Sürüyor
İletişim Başkanlığı, “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmaların kararlılıkla devam ettiğini belirtti. Açıklamada, bu hedefe ulaşmak için atılan olumlu adımları engellemek isteyenlerin yürüttüğü dezenformasyon faaliyetlerine itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.
Yargı ve Hukukçularla İlgili İddialar Yalanlandı
Son dönemde ortaya atılan “Anayasa Mahkemesi üyeleri, Yargıtay üyeleri ve diğer hukukçulardan oluşan bir masanın müzakere yürüttüğü” iddialarına da açıklık getirildi. İletişim Başkanlığı, bu iddiaların kesinlikle doğru olmadığını ve terörle mücadele çalışmalarının hukuki çerçevede yürütüldüğünü belirtti.