Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

"2 Milyon Afgan Gelecek" İddiaları Doğru Değil

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, bazı kaynaklarca ortaya atılan "İran’dan Türkiye’ye 2 milyon Afgan geleceği" ve "günde 250-300 Afgan sınırdan geçiyor" şeklindeki iddiaların doğru olmadığı vurgulandı. İddiaların gerçeği yansıtmadığı ve sınır güvenliğinin en üst düzeyde sağlandığı ifade edildi.

Narkoçelik-43 Operasyonu: 53 ilde dev uyuşturucu baskını Narkoçelik-43 Operasyonu: 53 ilde dev uyuşturucu baskını

Sınır Güvenliği 7/24 Sağlanıyor

Açıklamada, Türkiye’nin sınırlarının kamera, termal kamera, radar, dürbün, insansız hava aracı (İHA), foto kapan ve diğer elektronik sistemler ile sürekli gözetlendiği belirtildi. Her türlü hava ve arazi koşulunda, 7 gün 24 saat kesintisiz olarak sınır güvenliğinin sağlandığına dikkat çekildi. "Hudutlarımızda herhangi bir sığınmacı akını veya göç dalgası söz konusu değildir" denilen açıklamada, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu tür iddiaların asılsız olduğu ifade edildi.

Manipülatif İddialara Karşı Uyarı

İletişim Başkanlığı, sınır güvenliği ve göçle ilgili asılsız iddiaların kamuoyunu yanıltma amacı taşıdığını belirterek, bu tür haberlere itibar edilmemesi gerektiği konusunda uyardı. Özellikle sosyal medya ve bazı basın kuruluşlarında yer alan bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı, dezenformasyonla mücadelede kamuoyunun dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi