Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Hakurk, Gara, Kandil ve Sincar bölgelerinde yer alan toplam 34 terörist hedef etkisiz hale getirildi. Bu harekât, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına yanıt niteliğinde gerçekleştirildi.

Terörist Hedeflere Eş Zamanlı Operasyon

Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, PKK/KCK ve diğer terörist unsurların etkisiz hale getirilmesi, halkın ve güvenlik güçlerinin korunması ve hudut güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan operasyonların meşru müdafaa kapsamında düzenlendiği belirtildi. Hava harekâtı, 24 Ekim 2024 tarihinde saat 23.30’da başlatıldı ve geniş çaplı hedeflere yönelik gerçekleşti.

34 Hedef İmha Edildi

Operasyon kapsamında, terör örgütü tarafından kullanılan mağara, sığınak, barınak, depo ve stratejik tesislerin bulunduğu 34 nokta tespit edilerek imha edildi. Bu hedefler arasında örgütün sorumlu düzeydeki teröristlerinin bulunduğu alanlar da yer aldı. Harekâtta azami ölçüde yerli ve millî mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Sivillere ve Çevreye Zarar Verilmemesi İçin Hassasiyet

Bakanlıktan yapılan açıklamada, operasyon sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihî ve kültürel değerlerin yanı sıra çevrenin zarar görmemesi için her türlü önlemin alındığı vurgulandı.

TUSAŞ’a saldırı ve yurtdışı görev tezkerelerini onayladı TUSAŞ’a saldırı ve yurtdışı görev tezkerelerini onayladı

“Terörle Mücadele Azim ve Kararlılıkla Sürecek”

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadeleye yönelik kararlılığına dikkat çeken Milli Savunma Bakanlığı, “Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadeleye azimle devam edecektir” ifadesine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi