Belediye Meclisi'nde oy birliği ile kabul edilen karara göre, İzmir’de ismine kayıtlı su aboneliği bulunan ihtiyaç sahibi emeklilerin su faturaları yüzde 50 indirimli olacak. Daha önce Emekli Dayanışma Kartı üzerinden iade şeklinde yapılan yardım, artık doğrudan faturaya yansıyacak.

İlk 4 Metreküp Su Ücretsiz

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında ele alınan kararla, ihtiyaç sahibi emeklilerin 0-4 metreküp su tüketimi ücretsiz olacak. 4 metreküpü aşan kullanım bedelinin yüzde 50’si ise yine Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Bu düzenleme, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile İZSU Genel Müdürlüğü arasında imzalanacak protokol kapsamında hayata geçirilecek.

21 Ekim Pazartesi Euro fiyatlarında son durum! 21 Ekim Pazartesi Euro fiyatlarında son durum!

Başvurular İnternet Üzerinden

Yardımdan faydalanmak isteyen emekliler, başvurularını İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Biz Varız” platformu üzerinden yapacaklar. Başvuruların onaylanabilmesi için emeklilerin isimlerine kayıtlı bir İZSU su aboneliği bulunması gerekiyor. Daha önce Emekli Dayanışma Kartı'na ödeme yapılırken, yeni düzenleme ile indirim doğrudan su faturalarına yansıtılacak.

Bu uygulama ile İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki emeklilere ekonomik destek sağlarken, su tüketiminde de önemli bir tasarruf sağlanmasını hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi