İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Muğla merkezli Trabzon, Antalya ve İzmir’de düzenlenen geniş kapsamlı operasyonlarda, organize suç örgütü üyelerinin yakalandığını duyurdu. Operasyonlarda suç örgütünün Muğla’nın Menteşe ilçesindeki işletmelere baskı ve cebir uyguladığı tespit edildi.

Suç Örgütünün Faaliyetleri Ortaya Çıkarıldı

Bakan Yerlikaya, suç örgütü üyelerinin “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak”, “Kasten Yaralama”, “Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti”, “6136 Sayılı Kanuna Muhalefet” ve “Nitelikli Yağma” suçlarını işlediklerinin tespit edildiğini belirtti. Soruşturmalar, Muğla’nın yanı sıra Trabzon, Antalya ve İzmir’i de kapsadı.

Ele Geçirilen Suç Delilleri

Operasyonlar sırasında çeşitli suç delilleri ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonlarda 2 ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, çok sayıda cep telefonu, senet, ruhsat, plaka, POS cihazı ve hard disk ele geçirildiğini açıkladı.

Korkunç kaza! Kamyon 9 aracı böyle ezdi Korkunç kaza! Kamyon 9 aracı böyle ezdi

“Organize Suç Örgütlerine Geçit Yok”

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada şu sözlerle vatandaşlara güvence verdi: “Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız.” Yerlikaya, suç örgütlerine karşı mücadelede taviz vermeden devam edeceklerini vurguladı.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1839167004734820692

Kaynak: Bülten