Dün sabah saatlerinde Yaşamkent Mahallesi’nde meydana gelen olayda, 62 yaşındaki S.K., 65 yaşındaki arkadaşı U.Ü.’nün evine giderek para istedi. İddialara göre, S.K.'nın isteği olumsuz yanıt alınca iki arkadaş arasında bir kavga çıktı. Kavga sırasında S.K., çekiçle arkadaşının başına vurdu ve U.Ü.'yü öldürdü. Ardından cesediyle birlikte evde yangın çıkararak olaya yangın süsü vermeye çalıştı.

Yangın ve Polis Müdahalesi

Yangının fark edilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin hızlı müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Ancak polis ekipleri, yangının cinayetle bağlantılı olduğunu tespit ederek soruşturma başlattı.

MSB duyurdu: Suriye ve Irak'ın kuzeyinde terörist etkisiz! MSB duyurdu: Suriye ve Irak'ın kuzeyinde terörist etkisiz!

Zanlının Yakalanması

Cinayet büro dedektiflerinin titiz çalışmaları sonucunda S.K. yakalandı ve gözaltına alındı. Zanlının emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Komşuların Yorumları

Olayla ilgili konuşan Ümmügülsüm Uçar, yaşananları şöyle aktardı: “Dün sabah saatlerinde yangın ve duman kokusu duymaya başladık. Her yer dumanla kaplanmıştı. Apartman görevlisini aradım, yangının bu binada olduğunu söyledi. Yangından sonra tekrar geldiğimde polisler ve ambulanslar vardı. İtfaiye ekipleri yangını söndürmüştü. Bir kişi, en yakın arkadaşının başına sert bir cisimle vurmuş. Ardından da yangın çıkarmış. Olayı ilk fark eden ve haber veren ben oldum. Saldırgan kişiyi daha önce hiç görmedim, tanımıyorum. Öldürülen kişi emekli ikramiyesini yeni almıştı, arkadaşının da parasını almak için bu olayı gerçekleştirdiği söyleniyor.”

Kaynak: Haber Merkezi