Karayolları Genel Müdürlüğü, 19 Ekim 2024 tarihi itibarıyla yol durumu ve kapalı yollarla ilgili önemli bilgileri paylaştı. Aşağıda, çeşitli otoyol ve karayollarındaki bakım, onarım ve yapım çalışmaları hakkında güncel bilgiler yer alıyor:

  1. 1915 Çanakkale Köprüsü Bakım Çalışmaları: Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi çerçevesinde, Gelibolu Güney Kavşağı-Lapseki Kavşağı kesiminde 1915 Çanakkale Köprüsü ve yaklaşım viyadüklerinde bakım-onarım çalışmaları nedeniyle her iki istikamette sağ şerit trafiğe kapatılmıştır. Bu çalışmalar 1 Ekim 2024 ile 31 Ekim 2024 tarihleri arasında sürecektir.

  2. TAG Otoyolu Ulaşım Düzenlemesi: TAG Otoyolu’nun Bahçe Kavşağı-Nurdağı Kavşağı kesiminde (0-1.km) onarım çalışması yapılmakta olup, ulaşım Gaziantep istikametinden iki yönlü olarak sağlanmaktadır.

  3. İzmir-Çeşme Otoyolu Trafik Kapatması: İzmir-Çeşme Otoyolu'nun İzmir istikametindeki Güzelbahçe Gişeleri bölgesinde (0-1.km) SGS altyapı çalışmaları nedeniyle 17 Ekim 2024 ile 25 Ekim 2024 tarihleri arasında yol trafiğe kapatılacak. Ulaşım bant aktarımı ile iki yönlü sağlanacak.

  4. Düzce-İstanbul Yolu Üstyapı Onarımı: Gümüşova-Düzce yolunun 10-12.km'leri arasında üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle Düzce-İstanbul istikametinde trafik kapatılarak, İstanbul-Düzce istikametinden iki yönlü ulaşım sağlanmaktadır.

  5. Sakarya-Bilecik Yol Yapım Çalışmaları: Sakarya-Bilecik yolunun 36-40.km'leri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle Bilecik yönü trafiğe kapatılmıştır. Ulaşım diğer istikametten iki yönlü olarak devam etmektedir.

    Masterchef Kızılcık Tarhanası: Geleneksel Lezzetin Sağlıklı Tarifi ve Şaşırtıcı Faydaları Masterchef Kızılcık Tarhanası: Geleneksel Lezzetin Sağlıklı Tarifi ve Şaşırtıcı Faydaları
  6. Kayseri-Malatya Yolu Menfez Çalışmaları: Kayseri-Malatya yolunun 45-46.km'leri arasında menfez yapım çalışmaları nedeniyle Kayseri istikametinde ulaşım tek şeritten sağlanmaktadır.

  7. Zonguldak-Devrek-Mengen Yolunda Menfez Çalışmaları: Zonguldak-Devrek-Mengen yolunun 53-54.km'leri arasında (Devrek Şehir Geçişi) yapılan menfez çalışmaları nedeniyle ulaşım, bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak gerçekleştirilmektedir.

  8. Burdur-Antalya Yolunda Genişletme Çalışmaları: Burdur-Antalya yolunun 17-18.km'leri arasında yol genişletme çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri önemlidir.

  9. Elazığ-Malatya Yolu Üstyapı Onarımı: Elazığ-Malatya yolunun 15-17.km'leri arasında üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır.

  10. Kürtün-Torul Yolunda Yol Şevi Temizliği: Kürtün-Torul yolunun 16-45.km'leri arasındaki muhtelif kesimlerde yol şevi temizlik çalışmaları nedeniyle trafik kısa sürelerle ulaşıma kapatılmakta ve tek şeritten kontrollü olarak sağlanmaktadır.

Sürücüler, bu yol durumlarını göz önünde bulundurarak seyahat planlarını yapmaları konusunda uyarıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ