Eskişehir'de görev yapan Diyetisyen Büşra Sevim, özellikle yüksek su ve lif içeriği ile kan basıncını düzenlemeye ve toksinleri vücuttan atmaya yardımcı olma gibi basitçe faydaları bilinen karpuzda C vitamini ve likopen oranının da yüksek olduğunu söyledi. Sağlıklı yaşamda karpuzun önemli bir yeri olduğuna dikkati çeken Sevim,  şöyle konuştu: “Çekirdekleri sayesinde kan basıncını ve böbrek fonksiyonlarını düzenler. Antioksidanlardan zengin olan karpuz ayrıca kemik ve iskelet yapısını güçlendiren kalsiyum ve potasyum ihtiyacını karşılar. Yüksek potasyum içeriğinden dolayı böbrek hastaları karpuzu tüketmemelidir. Diyabet insülin direnci ve hipoglisemisi bulunan kişiler porsiyon kontrolü sağlayarak karpuzu tüketebilirler.”

Screenshot 53-3

Muhabir: Eray Çankaya