Özellikle kişisel gelişim alanındaki kitaplar, son yıllarda olduğu gibi bu yaz da büyük ilgi gördü. Trendyol’un kitap satış verilerine göre, Pierre Franckh’ın “Rezonans Kanunu” adlı eseri, yaza damgasını vuran kitap oldu.

Kişisel Gelişim Kitapları Zirvede

Son yıllarda "en çok satanlar" listelerinde kişisel gelişim kitapları, üst sıralarda yer almayı sürdürüyor. Bireylerin hem kişisel hem de profesyonel gelişimlerine katkı sağlayan bu kitaplar, okuyuculara yeni bakış açıları kazandırırken, onların kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlıyor. 2024 yazında da bu tür kitaplar popülerliğini korudu.

Trendyol verilerine göre, kuantum düşünce tekniğini merkeze alan Pierre Franckh imzalı “Rezonans Kanunu”, yazın en çok okunan kişisel gelişim kitabı oldu. Ayrıca Recep Cesur’un Türkiye'nin ilk mobil uygulamalı kişisel gelişim kitabı olan “Hey Sen Bir Mucizesin” ve Dilek Cesur’un kendi deneyimlerinden ilham alarak kaleme aldığı “Rota Yeniden Oluşturuyor” yazın dikkat çeken diğer kişisel gelişim kitapları arasında yer aldı.

Lüküs Hayat” 10 yıl sonra yeniden izleyiciyle buluşacak Lüküs Hayat” 10 yıl sonra yeniden izleyiciyle buluşacak

Romanlar da İlgi Gördü

Kişisel gelişim kitaplarının yanı sıra roman türünde de önemli bir ilgi gözlemlendi. Özellikle Aslı Arslan’ın yazdığı “Beyaz Leke”, roman kategorisinde en çok sipariş edilen kitaplardan biri oldu. Çocuk edebiyatında ise Mert Arık’ın “Naneyi Yedik Lokantası” adlı hikaye kitabı, yazın en çok sipariş edilen çocuk kitapları arasında öne çıktı.

Yazın Kitap Tercihleri

2024 yazına damgasını vuran kitaplar arasında kişisel gelişim ve romanlar dikkat çekerken, her iki tür de okuyucuların ilgisini çekmeye devam ediyor. Kitap satış verileri, okuma alışkanlıklarında kişisel gelişime olan ilginin sürdüğünü ve roman türünün de büyük bir kitle tarafından tercih edildiğini gösteriyor.

Kaynak: Haber Merkezi