Bu düzenlemeye ek olarak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) da kredi ve kredi borçlarına ilişkin yeniden yapılandırma kararlarını kendi resmi internet sitesinde duyurdu.

Her derde deva meyve tezgahlarda! Her derde deva meyve tezgahlarda!

Asgari Ödeme Tutarı Limiti Güncellendi

BDDK tarafından alınan karara göre, kredi kartlarında asgari ödeme tutarı belirli sınırlarla düzenlendi. Buna göre, kredi kartı limiti 50 bin Türk Lirası ve altında olan kartlar için asgari ödeme tutarı dönem borcunun %20’si olarak belirlendi. Limiti 50 bin Türk Lirasının üzerinde olan kredi kartları için ise dönem borcunun %40’ı oranında asgari ödeme yapılması gerekecek.

Borçlu Kartlar 60 Aya Kadar Yapılandırılabilecek

Yeni düzenlemeye göre, dönem borcunun asgari tutarını ödeyemeyen bireysel kredi kartı sahipleri için 60 aya kadar yapılandırma imkanı sunulacak. Kredi kartı borcunu yapılandırmak isteyen kart sahipleri, borçlarını her ayın asgari ödeme tutarına eklenen taksitler halinde ödeyebilecek.

Yapılandırma sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar ise şu şekilde belirlendi:

  • Kredi kartı borcunun %50’si ödenene kadar kart limiti artırılmayacak.
  • Yapılandırma tutarının kart limitini aşması halinde, bu tutarın limit aşımı olarak değerlendirilmemesi sağlanacak.

Geciken İhtiyaç Kredileri İçin Yapılandırma Fırsatı

Karar tarihi itibarıyla 30 günden fazla gecikmiş ihtiyaç kredileri de yapılandırılabilecek. Bu durumda olan borçlular, bir yıl içinde talep etmeleri halinde 60 aya kadar kredi borçlarını yeniden yapılandırma imkanına sahip olacaklar. Ancak bu yapılandırma, yeni kredi kullandırılmadan gerçekleştirilecek.

Azami Faiz Oranları Değişti

Merkez Bankası'nın düzenlemesiyle birlikte, Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları da yeniden belirlendi. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğin detaylarına Resmi Gazete üzerinden ulaşabilirsiniz.

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğin detaylarına da ulaşmak için tıklayın

Kaynak: Haber Merkezi