Etkinlik, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından organize edilirken, Erdoğan, Türkiye'nin ekonomik başarılarına ve iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin önemine değindi.

"Türkiye, Kredi Notu Artırılan Tek Ülke"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin 2024'te kredi notu üç farklı kuruluş tarafından artırılan tek ülke olduğunu belirterek, bu başarının uluslararası platformlarda yankı bulduğunu vurguladı. Erdoğan, "Bölgemizdeki zorluklara rağmen ihracatta, istihdamda ve üretimde büyümeyi sürdürüyoruz. Ekonomide izlediğimiz programın meyvelerini almaya başladık" dedi.

MEB  duyurdu: Müfettiş yardımcısı alınacak! İşte detaylar... MEB duyurdu: Müfettiş yardımcısı alınacak! İşte detaylar...

"Amerika En Büyük İhracat Partnerlerimizden"

ABD'nin, Türkiye'nin en fazla ihracat yaptığı ikinci, en fazla ithalat yaptığı beşinci ülke olduğunu belirten Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin her geçen gün arttığını ifade etti. Ticarette 100 milyar dolarlık ortak hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, "Bunun için demir çelik ve alüminyum sektöründeki ek vergilerin kaldırılması gerekiyor" dedi.

"Altyapıya 270 Milyar Dolardan Fazla Yatırım Yaptık"

Türkiye'nin son 20 yılda ortalama yüzde 5,4 oranında büyüdüğünü hatırlatan Erdoğan, altyapı yatırımlarına büyük önem verdiklerini söyledi. "20 yılda altyapıya 270 milyar dolardan fazla yatırım yaptık. Havalimanı sayımızı iki katına çıkardık, ihracatımızı ise 20 kattan fazla artırdık" dedi.

"Yatırımcı Dostu Politikalarla İlerliyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye uluslararası yatırım çekme noktasında önemli başarılar elde ettiklerini belirterek, "Son 20 yılda 270 milyar dolara yakın uluslararası doğrudan yatırım çektik. Yabancı sermayeli şirketlerin sayısı 6 binden 83 bine çıktı" dedi. Türkiye’nin, şeffaf ve öngörülebilir politikalarla yatırımcılar için cazip bir ülke haline geldiğini vurguladı.

"Enflasyonda Kalıcı Düşüş Başladı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonla mücadelede önemli bir başarı sağlandığını belirtti. "Enflasyonda kalıcı ve belirgin bir düşüş sürecine girdik. İşsizlik oranı hedeflerimizin ötesinde iyileşti, kamu maliyesi hızla toparlandı" dedi. Erdoğan ayrıca, Türkiye’nin rezervlerinin de artık bir endişe kaynağı olmaktan çıktığını ifade etti.

"Türkiye'yi Yüksek Gelirli Ülkeler Ligine Çıkaracağız"

Erdoğan, Türkiye'nin makro finansal istikrarını kalıcı hale getirerek yüksek gelirli ülkeler ligine çıkmayı hedeflediklerini kaydetti. "Yüksek katma değerli, dijital dönüşümü destekleyen, ileri teknolojiye dayalı yatırımları ülkemize çekmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Bu buluşmanın iki ülke iş çevrelerine yeni iş birlikleri için fırsatlar sunduğunu belirten Cumhurbaşkanı, ABD Türkiye İş Konseyi ve Türk-Amerikan İş Konseyi gibi kuruluşlara da teşekkür etti.

Kaynak: Haber Merkezi