6 ay öncesine göre bugün konut fiyatlarında yüzde 20’ye kadar gerileme olduğuna dikkat çeken Çelik, “Gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı. Uygun şartlarda, uygun fiyata bulma şansları var. Tavsiye ediyorum” dedi.

Ekonomik krizden dolayı Türkiye’de konut sektörü durma noktasına gelirken fiyatlardaki fahiş artışlar vatandaşların ev alma hayallerini ötelemesine neden olmuştu. Ekonomik krizden en çok etkilenen sektörlerin başında gayrimenkul piyasasının geldiğini söyleyen Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, “Şehrimizde gayrimenkul piyasası 6 ay önceki zamana göre bugün çok farklı. Ekonomik kriz maalesef gayrimenkul sektörünü çok büyük ölçüde etkiledi. Eskişehir de en çok etkilenen şehirlerden bir tanesi çünkü üretim azaldı. Artık sıcak paraya insanların ulaşamaması, konut kredi faiz oranlarının 3 – 3 buçuk seviyelerine çıkması konut alımını güçleştirdi. Bundan dolayı da şehrimizde satışlar durgun. Bizim satışlarımızın hızlanabilmesi için ekonominin istikrarlı olması gerekir. Gayrimenkul piyasası ekonomiden çok çabuk etkilenen bir sektör. Anında tepki veriyor. Bu yüzden şu anda kışın da girmesiyle birlikte satışlarımız çok durgun. 6 ay önce ev fiyatları gerçekten çok yüksekti. Üretim yapacak müteahhitlerimiz şu anda üretim yapmamakta. Büyük projelerini çizdirmelerine rağmen hayata geçirmediklerini söylüyorlar. Her geçen gün inşaat maliyetlerinin girdilerinin yükselmesi, sıcak paranın olmaması, krediye ulaşılmaması bunun nedenleri. Ekonominin düzelmesini, kredi faizlerinin düşmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

ŞİMDİ TAM ZAMANI

 Gayrimenkulü bir yatırım aracı olarak gören vatandaşların bu durağanlığı fırsata çevirebileceğini vurgulayan Gazi Çelik, “Şu an yüzde 20’ye kadar satılık dairelerde düşüş olduğunu görüyoruz. Gayrimenkule yatırım yapacak insanların hazırda sıcak parası varsa, yatırım yapmanın tam zamanı. Talebin olmadığı zaman almak daha kârlıdır. Uygun şartlarda, uygun fiyata bulma şansları var. Tavsiye ediyorum. Bu durağan zaman 8-10 senede bir denk geliyor. Yatırım yapmak isteyenlerin bunu iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

BAZI MAHALLELERDE KONUTLARIN FİYAT ARALIKLARI ŞU ŞEKİLDE

Çamlıca Mahallesi’nde 2 milyon TL- 4 milyon TL arasında. 

Batıkent Mahallesi’nde 3.5 milyon TL – 7.5 milyon TL arasında. 

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı Merkez Bankası faiz kararı açıklandı

Sütlüce Mahallesi’nde 2 milyon TL – 3.5milyon TL arasında. 

Söğütönü Mahallesi’nde 4 milyon TL – 5.5 milyon TL arasında 

Vişnelik Mahallesi’nde 3 milyon TL ile 7 milyon TL arasında. 

Sümer Mahallesi’nde 3 milyon TL - 10 milyon TL arasında.

71 Evler Mahallesi’nde 2 milyon TL - 3 buçuk milyon TL arasında.

Kaynak: M. Anıl Aksoy