Eskişehir’de Filistin halkına destek ve İsrail’i protesto eylemlerinde yaptığı açıklamalardan dolayı Kuban Kural hakkında açılan adli soruşturma, platform üyeleri tarafından protesto edildi. Hoşnudiye Mahallesi’ndeki İsmet İnönü Caddesi’nde bir araya gelen üyeler, soruşturmanın geri çekilmesini talep etti.

Eskişehir madene hayır dedi: 4 bin itiraz dilekçesi! Eskişehir madene hayır dedi: 4 bin itiraz dilekçesi!

"Kuban Kural Yalnız Değil"

Platform adına açıklama yapan Nurettin Aldemir, Kuban Kural’ın yaptığı konuşmalarda, İsrail ile sürdürülen ticari ilişkileri ve bu konudaki yanıltıcı beyanları ifşa ettiğini belirtti. Aldemir, “Kuban Kural’a isnat edilen suça bizler de ortağız. Arkadaşımızın yanında olduğumuzu buradan duyuruyoruz,” dedi. İktidar temsilcileri ve sermaye gruplarının asıl suçlu olduğunu savunan Aldemir, “Suçları Türkiye’yi soykırıma ortak etmektir,” ifadesini kullandı.

Düşünce Özgürlüğü Vurgusu

Eskişehir Filistin Dayanışma Platformu’ndan Levent Baştürk de soruşturmanın halktan saklanan gerçekleri ifşa etmek gerekçesiyle başlatıldığını vurguladı. Baştürk, “Düşünceyi ifade özgürlüğü en temel insan haklarındandır. Bu hakka sahip çıkmaya devam edeceğiz,” dedi. Eylemciler, haklarını savunmaktan ve mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini ifade ettiler.

Eylem Olaysız Sona Erdi

Yapılan basın açıklamasının ardından düzenlenen destek ve protesto amaçlı eylem, herhangi bir olaya yol açmadan sona erdi. Platform üyeleri, Kuban Kural’a destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi