Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erkan Fidan’ın başkanlığında süren kazılara, TOBB Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu üyesi olan 30 kadın katılarak gönüllü olarak çalışmalara katkıda bulundu.

4 Bin Yıllık Mühür Bulundu

Tavşanlı Höyük’teki kazılarda Koloni Çağı'nın sonlarına doğru gerçekleşen bir saldırı sonucu tamamen yakılıp yıkıldığı belirlenen antik yerleşim alanında geçtiğimiz günlerde yaklaşık 4 bin yıllık bir mühür keşfedildi. Orta Anadolu’nun büyük ticaret merkezleri olan Kültepe ve Acemhöyük’te bulunan seramik mühürlere benzer mühürlere rastlanması, antik dönemde doğu ile batı arasında başka ticaret yollarının varlığına dair önemli ipuçları sundu.

Gönüllü Kadınlar Kazı Alanında Çalıştı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Gönüllüyüz Biz" projesi kapsamında, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri kazı alanında uzman arkeologlar eşliğinde kazı yaparak, üst katmandaki tarım toprağını temizledi.

Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ozan'dan Destek Mesajı

TOBB Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Şule Arslan Ozan, kazı alanındaki çalışmaları yerinde inceleyerek, “Bugün, Tavşanlı’nın tarihi mirasını daha iyi tanıtmak ve bu bölgenin zengin kültürel geçmişine katkı sağlamak adına burada toplandık. Sekiz bin yıllık geçmişi olan bu höyük, ülkemiz ve dünya için çok önemli bir miras. Kadın girişimciler olarak bu projeye katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Gediz’de işsizlikle mücadele için yeni yatırım arayışı Gediz’de işsizlikle mücadele için yeni yatırım arayışı

Tarihi Bir Gün Yaşanıyor

Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İlhami Aydın ise, "Tavşanlı Höyük bugün tarihi bir gün yaşıyor. Bu gönüllü girişim, hem bölgenin tanıtımına katkı sağlayacak hem de gelecekte buranın daha büyük bir arkeolojik merkez haline gelmesine öncülük edecek" diye konuştu.

Kazılara Kadın Girişimcilerden Destek

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Tavşanlı Höyük kazı alanını ziyaret ederek yapılan çalışmaları inceledi ve gönüllü kadın girişimcilere teşekkür etti. Erbaş, “Cumhuriyet tarihinde ilk defa kadın girişimciler bir kazı alanında bu denli aktif rol alıyor. Bu gönüllü çaba, şehrimizin tarihi mirasına sahip çıkmak adına çok önemli" dedi.

Bölgeye Destek Çağrısı

Kazı çalışmalarına katılan diğer isimler arasında Kuruçay Belediye Başkanı Rengül Atıcı, Tunçbilek Belediye Başkanı Mustafa Düzgün, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe ve MHP İlçe Başkanı Kürşat Öztaş yer aldı. Katılımcılar, kazı çalışmalarına daha fazla destek sağlanması için çağrıda bulunarak, Tavşanlı Höyük’ün ileride bir Göbekli Tepe gibi dünya çapında tanınacak bir arkeolojik merkez olabileceğine inandıklarını belirttiler.

Kaynak: Haber Merkezi