LÖSEV - Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, on binlerce lösemi ve kanserle mücadele eden çocuk, aile, iyileşmiş gençler ve yetişkin hastalar ile gönüllülerini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda buluşturdu. Cumhuriyet’in 101. yılına özel düzenlenen etkinlikte, LÖSEV, Anıtkabir’e akın etti.

Anıtkabir'de Duygu Dolu Anlar

Etkinliğe LÖSEV Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, yönetim kurulu üyeleri, vakfa kayıtlı aileler ve 40 bini aşkın kişi katıldı. Büyük LÖSEV Ailesi, Aslanlı Yol’dan geçerek Atatürk'ün mozolesine ulaştı. Dr. Üstün Ezer ve beraberindeki heyet, burada LÖSEV çelengi bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladılar.

Gemlik Zeytini Festivali'ne katılan Sinan Kenar'a ziyaret Gemlik Zeytini Festivali'ne katılan Sinan Kenar'a ziyaret

Toplu Fotoğraf ve Bayrak Açılışı

Anıtkabir tören alanında, Büyük LÖSEV Ailesi toplu fotoğraf çektirdi. Törende dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açılarak coşku dolu anlar yaşandı.

Cumhuriyet ve Gelecek Vurgusu

Ziyaret sonrasında Anıtpark ve Anıttepe Spor Tesisleri’nde düzenlenen etkinlikte, Dr. Üstün Ezer, katılımcılara hitap ederek Cumhuriyet’in önemine dikkat çekti. Ezer, "Cumhuriyetin 101. yılında ona sahip çıkmalıyız. Lösemili çocuklara verdiğimiz sözü tutmak ve tedavi başarı oranını yüzde 100’e çıkarmak için mücadelemize devam edeceğiz," dedi.

Sanat ve Eğlence Dolu Bir Gün

Dr. Üstün Ezer’in konuşmasının ardından, LÖSEV’in eğitim kurumları öğrencileri tarafından koro ve dans gösterileri sergilendi. Ayrıca, DJ Fatih Kanmaz, DJ Serkan Kızılbayır ve Grup 5Evler müzik grubu etkinlikte sahne aldı. LÖSEV yetkilileri, lösemi ve kanser tedavisindeki başarı oranını artırma sözlerini yineleyerek, çocuklara umut vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi