Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrası'nın ilk ortak projesi olan ve izleyici rekorları kıran “Lüküs Hayat” müzikali, 10 yıl aradan sonra yeniden sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Türk tiyatrosunun unutulmaz eserlerinden biri olarak kabul edilen müzikal, Eskişehir'de yeni sezonla birlikte izleyiciyle buluşacak.

Şehir Tiyatroları Eski ve Yeni Projelerle Sahneye Çıkıyor

2024-2025 tiyatro sezonunda Şehir Tiyatroları, yeni projelerinin yanı sıra geçmiş yıllarda sahnelenen unutulmaz oyunlarını da tekrar seyirciyle buluşturmayı planlıyor. 2014 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrası işbirliği ile sahnelenen “Lüküs Hayat”, bu sezon repertuvara tekrar eklenerek yeni kuşak izleyicilere sunulacak.

Alacakaranlık efsanesi yeniden vizyonda! Alacakaranlık efsanesi yeniden vizyonda!

Haldun Dormen Yönetiminde Efsaneleşen Bir Müzikal

Müziği Cemal Reşit Rey, metni Ekrem Reşit Rey imzası taşıyan bu klasik eserin şarkı sözleri ise Nazım Hikmet Ran ve Ekrem Reşit Rey tarafından yazıldı. İlk sahnelendiği dönemde usta yönetmen Haldun Dormen’in yönetiminde büyük başarı kazanan müzikal, iki sezon boyunca kapalı gişe oynadı ve seyirci rekorları kırdı.

İstanbul Seyircisinden Tam Not

“Lüküs Hayat”, uzun yıllar İstanbul'da sahnelenmiş olmasına rağmen, Eskişehir Şehir Tiyatroları’nın yorumu İstanbul seyircisi tarafından da büyük beğeni topladı. Turne sırasında İstanbul'da defalarca ayakta alkışlanan müzikal, büyük ilgi gördü.

Yeni Sezona Büyük Bir Müzikal ile Başlangıç

Ekim ayında, 1200 kişilik Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi salonunda sahnelenecek olan “Lüküs Hayat”, Şehir Tiyatroları’nın yeni sezona güçlü bir başlangıç yapmasını sağlayacak. Efsanevi müzikal, hem eski hem de yeni izleyiciler için unutulmaz bir deneyim sunacak.

Kaynak: Haber Merkezi