Operasyonlar sonucunda toplam 30 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar 5 İl Merkezli Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Soma ve Yozgat Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı’nın koordinesinde, Manisa ve Yozgat İl Emniyet Müdürlükleri KOM Şube Müdürlükleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda operasyonlar başlatıldı. Operasyonlar, Manisa ve Yozgat merkezli olmak üzere Trabzon, Tekirdağ ve Hatay’da gerçekleştirildi.

Suç Örgütlerine Yönelik Büyük Darbe

Düzenlenen “Kuyu-31” operasyonlarında, organize suç örgütlerine üye olduğu tespit edilen 30 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında, çeşitli suçlara karıştıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Şüphelilere Yönelik Suçlamalar

Yakalanan şüphelilerin, eğlence mekanlarını cebir ve tehdit yoluyla ele geçirme, esnafa ait iş yerlerini kurşunlama, silahlı tehdit ile zorla senet imzalattırma, silah ticareti yapma, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, silahla kasten yaralama, vergi usul kanununa muhalefet, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, yağma, tefecilik, şantaj ve tehdit gibi suçlarla bağlantılı oldukları tespit edildi.

Operasyonlarda Ele Geçirilenler

Operasyonlar sırasında yapılan aramalarda 8 ruhsatsız tabanca, 4 ruhsatsız tüfek, 7 kesici ve delici alet, çeşitli miktarda uyuşturucu madde ve çok sayıda çek ve senet ele geçirildi. Yetkililer, suç örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1841339231035154749

MGK toplantısında önemli kararlar alındı MGK toplantısında önemli kararlar alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya paylaşımında, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökerteceğiz. Operasyonları koordine eden cumhuriyet başsavcılıklarımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi