İletişim Başkanlığı, bu iddiaların asılsız olduğunu belirterek, kamuoyunu yanıltmaya yönelik dezenformasyonlar konusunda uyarıda bulundu.

Oruç Reis petrol ve doğalgaz aramak için yola çıkıyor Oruç Reis petrol ve doğalgaz aramak için yola çıkıyor

İletişim Başkanlığı: "İddialar Gerçeği Yansıtmıyor"

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, sosyal medya ve bazı basın organlarında yayılan, "MEB, tarikat ve cemaat vakıflarına bütçesinden 5 milyar 895 milyon 926 bin lira aktardı" şeklindeki haberlerin doğru olmadığı ifade edildi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu tür iddiaların kamuoyunu manipüle etmek amacıyla yayıldığını vurguladı.

MEB'in Temmuz Raporuna Atıfta Bulunuldu

Açıklamada, Temmuz ayında yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu'na atıfta bulunularak, "Kâr amacı gütmeyen kuruluşlara yapılan transferler" kapsamında 5 milyar 895 milyon 926 bin TL ödenek tahsis edildiği hatırlatıldı. Ancak, bu tutarın "tarikat ve cemaat vakıflarına aktarılan kaynak" olarak çarpıtıldığı belirtildi.

"Kaynak Aktarımı Yok" Açıklaması

İddiaların asılsız olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bu tutarın, tarikat ve cemaat vakıflarına aktarılan bir kaynak olduğu yönündeki haberler dezenformasyondur. STK'lar ile yapılan herhangi bir protokolde kaynak aktarımı söz konusu değildir."

Ödeneklerin Dağılımı

Söz konusu 5 milyar 895 milyon 926 bin TL'lik ödeneklerin kâr amacı gütmeyen kuruluşlar arasında nasıl dağıtıldığı da detaylandırıldı:

  • 31 milyon 727 bin TL, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün “Uluslararası Eğitim İş Birlikleri ve Yurtdışı Eğitim” programı kapsamında UNESCO Türkiye Millî Komisyonu gibi kuruluşlara tahsis edildi.
  • 364 bin TL, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün Mesleki Yeterlilik Kurumu aidat ödemelerine ayrıldı.
  • 161 milyon 835 bin TL, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından memurların öğle yemeği giderlerine aktarıldı.
  • 5 milyar 702 milyon TL, Yüksek Öğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü’nün Türkiye Maarif Vakfı Desteği faaliyeti için tahsis edildi.
Kaynak: Haber Merkezi