Sık sık fiyatlarının uygunluğuyla gündeme gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) lokantası, yeni bir adisyonla “yok artık” dedirtti. Vekillerin Meclis lokantasında çökertme kebabını sadece 55 liraya yediği görülürken enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında ekonomisi çöken dar gelirli vatandaş, çökertme kebabını yemek için en az 260 lirayı gözden çıkarmak zorunda…



TBMM lokantasında bir milletvekilinin paylaştığı yemek adisyonu yine sosyal medyanın gündemine oturdu. Paylaşılan adisyondaki menüde "dana çökertme kebabı, fıstıklı tel kadayıf, karışık turşu, kuver, Niğde gazoz ve tarhana çorbası" yer alırken hesap ise sadece 121 lira geldi. Eskişehir’de ortalama bir tavuk döner dürüm 100 liradan satılırken vekillerin 55 liraya çökertme kebabı, 32 liraya fıstıklı tel kadayıf, 10 liraya tarhana çorbası, 9 liraya gazoz ve 10 liraya karışık turşu yiyebiliyor olması sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. 

15 Eylül Pazar Euro fiyatları... 15 Eylül Pazar Euro fiyatları...

VATANDAŞ 4 KAT FAZLA ÖDÜYOR

Eskişehir’de uygun fiyatlarıyla bilinen esnaf lokantalarında en ucuz çökertme kebabı 260 lirayken, restoranlara ve içeriğe göre fiyatlar 400 liranın da üzerine çıkabiliyor. Milletvekiliyle aynı menüyü yemek isteyen bir vatandaşın, çökertme kebabına 260 TL, fıstıklı kadayıfa 60 TL, tarhana çorbasına 60 TL, gazoza 20 TL, karışık turşuya da 20 TL verdiği düşünüldüğünde en az 420 TL vermesi gerekiyor. Ayda yaklaşık 110 bin lira kazanan vekiller ucuz yemeğin tadını çıkarırken 17 bin lirayla geçinmeye çalışan asgari ücretli, vekille aynı yemeği yemek için yaklaşık 4 kat fazla ödemek zorunda kalıyor.

Kaynak: Anadolu Gazetesi - M. Anıl Aksoy