Milli Savunma Bakanlığı taranfından düzenlenen Toplantı, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından icra edildi.

58 Terörist Etkisiz Hâle Getirildi

Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak ve Suriye’nin kuzeyinde “kaynağında, sürekli ve kapsamlı” olarak yürüttüğü terörle mücadele operasyonlarına değinildi. Son bir hafta içinde toplam 58 teröristin etkisiz hâle getirildiği açıklandı. 2024 yılı başından itibaren etkisiz hâle getirilen terörist sayısının 2 bin 107 olduğu bilgisi de paylaşıldı.

Hudutlarda 463 Şahıs Yakalandı

Hudut güvenliğiyle ilgili yapılan açıklamalarda, yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 463 kişinin yakalandığı belirtildi. Ayrıca, 930 kişinin ise sınırı geçemeden engellendiği ifade edildi. Yakalanan şahıslardan 12’sinin terör örgütü mensubu olduğu bilgisi verildi. 1 Ocak 2024’ten bu yana hudutlarımızdan yasa dışı geçmeye çalışırken yakalanan kişi sayısının 11 bin 339’a, geçişi engellenen kişi sayısının ise 79 bin 635’e ulaştığı belirtildi.

Hudut Güvenliği Sağlanmaya Devam Ediyor

Hudut güvenliğinin sağlanmasında kullanılan çok katmanlı emniyet sisteminin dünya standartlarında olduğu vurgulandı. Millî Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin savunması ve güvenliği için her türlü tedbiri almaya ve kendisine verilen görevleri kararlılıkla yerine getirmeye devam ettiğinin altını çizdi.

HSK Kararnamesi Resmi Gazete'de: Yeni atamalar HSK Kararnamesi Resmi Gazete'de: Yeni atamalar

Kaynak: Haber Merkezi