Yapılan operasyonda, 32 terör hedefi başarıyla imha edildi.

Sınır Ötesinde 32 PKK/KCK Hedefi İmha Edildi

Milli Savunma Bakanlığı, yazılı bir açıklama yaparak 23 Ekim 2024 tarihinde sınır ötesinde düzenlenen hava harekâtına ilişkin detayları kamuoyuyla paylaştı. Bakanlık, harekatın Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51. maddesine dayanarak, meşru müdafaa hakkı çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirtti. Açıklamada, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan toplam 32 terör hedefinin başarıyla imha edildiği vurgulandı.

Yerli ve Milli Mühimmat Vurgusu

Açıklamada dikkat çekilen bir diğer önemli nokta ise, harekâtta kullanılan mühimmatın büyük ölçüde yerli ve millî olduğu oldu. Hedeflerin imhası sırasında azami oranda yerli üretim mühimmat kullanıldığı belirtilirken, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Letonya Bakanı'nı ağırladı TBMM Dışişleri Komisyonu Letonya Bakanı'nı ağırladı

Hava Harekatları Kararlılıkla Devam Ediyor

Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, sınır ötesinde düzenlenen hava harekatlarının kararlılıkla sürdüğü ifade edildi. Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı mücadelenin kesintisiz devam edeceği vurgulandı.

Operasyonların, Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan hakları doğrultusunda, bölgeye barış ve istikrar getirmek amacıyla icra edildiği de belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi